Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Anticorpul care distruge cancerul: Nu are efecte secundare semnificative

in Sanatate

Cercetătorii de la Duke University au dezvoltat un anticorp care țintește celulele canceroase și declanșează un răspuns imun care ucide tumorile lăsând în același timp celelelte celule nevătămate, anunță televiziunea-medicala.ro.

Aceasta este o alternativă la terapiile existente, care prezintă efecte secundare nedorite, au spus cercetătorii.

„Această descoperire poate reprezenta o nouă abordare în tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel că nu are efecte secundare semnificative. Noi credem că putem schimba ‘răspunsul’ sistemului imunitar ca mai apoi să-l lăsăm să ucidă tumora”, a declarat Edward Patz.

În studiile realizate, cercetătorii au observat că un anticorp derivat-uman, purificat, distruge celulele tumorale când se leagă la o țintă specifică, o proteină numită factor complementar H (CFH), care protejează celulele de la un atac al sistemului imunitar.

Cercetătorii au extras celule albe din sânge de la pacienții care au produs anticorpul și le-a clonat pentru a produce anticorpi maturi. Anticorpul a fost apoi testat în mai multe linii de celule de cancer, inclusiv pulmonar, cancerul gastric și cancerul de sân, în vase de laborator și la tumori la șoareci vii. Cercetătorii au observat că anticorpii au inhibat creșterea tumorii fără efecte secundare evidente.

Cercetătorii sunt acum pregătiți să facă studii clinice folosind acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer.

”Ne-a luat ceva timp până când să ne creadă cineva. A fost extrem de greu să găsim finanțare”, a mai spus acesta, subliniind că este nevoie de mai mult timp pentru a înțelege potențialul tratamentului. ”Am arătat că acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranță are un efect asupra acestor celule tumorale. Mai important este că am constatat că ucide suficiente celule tumorale pentru a ține tumora sub control”, a mai spus Edward Patz.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate