Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Anunţ BOMBĂ! Legea care va afecta portofelele a câteva milioane de români intră în vigoare de la 1 septembrie

in Stiri online

Veste soc pentru milioane de romani dupa ce Ministrul Finantelor a luat o decizie la care nimeni nu se astepta. Vestea va afecta portofelele a cateva milioane de romani.

Oficialii institutiei au negociat cu marii jucatori din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu cate 2% pe an pana in 2022. Astfel, tigarile se scumpesc de la 1 septembrie cu 10 bani, asta dupa ce Ministerul Finantelor va creste acciza la tutun cu 1%.
Acciza totala la tigarete creste cu 1% de la 1 septembrie 2016 si cu cate 2% pe an pana in 2022, incepand cu anul viitor. Declaratia a fost facuta pentru Capital de Ionut Misa, secretar de stat din cadrul minsiterului de Finante.

La alte produse din tutun precum tigarile incalzite tutun fin destinat rularii de tigarete, alte tutunuri de fumat, acciza creste cu 2% de la 1 ianuarie 2018, urmand ca majorarea sa se mentina pana in 2022 inclusiv. Structura accizei, in schimb, ramane la fel, iar acciza minima ramane 97% din acciza totala.

Modificarile se vor face in Parlament prin amendarea OUG 3/2017, aflata acum la Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor, in faza de raport. De asemenea. modificarile sunt cuprinse in Raportul de Convergenta aprobat vineri de Guvern si care va fi trimis Comisiei Europene.

Producatorii de tigarete nu au fost luati prin surprindere

„Era de asteptat o crestere a accizei totale, dat fiind faptul ca nu a fost inflatie in 2016 si ca, de la 1 aprilie, a scazut componenta specifica. Dupa publicarea in Monitorul Oficial, fiecare producator isi va anuta noile preturi, urmand procedura legala”, a declarat, pentru Capital, Gilda Lazar, director de comunicare al JTI Romania.

Sursa: teotrandafir.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate