Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ANUNŢ BOMBĂ pentru şoferii români! Dacă ai luat amendă plăteşti RCA mai mult

in Stiri online

Bombă pentru șoferi! Plătești mai mult dacă ai luat amendă. Preţul poliţei RCA ar putea depinde de amenzile de circulaţie luate de şofer.

La ora actuală, noua lege RCA permite ca asigurătorii să ia in considerare la calculul coeficientului bonus-malus şi istoricul şoferului pentru a stabili care este costul final al poliţei RCA. Biroul Asigurătorilor din România (BAAR) se gândeşte, împreună cu Ministerul de Interne(MAI) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la posibilitatea ca amenzile de circulaţie să poată influenţa poliţa RCA.

Pentru a construi într-adevăr un istoric al şoferului este nevoie ca toate cele trei baze de date: asigurători, ASF şi Ministerul de Interne să comunice între ele. „Avem iniţiate multe discuţii la ora actuală care se vor transforma în demersuri ce ar trebui sa puna bazele unui istoric complet al şoferului, unde şi cum acesta a încălcat legislaţia. La ora actuală, accidentele mai grave sau mai uşoare există în istoricul şoferului, dar este nevoie de o bază de date care să se întrepătrundă cu cea a Ministerului de Interne astfel încât imaginea să fie completă şi pentru că această aplicaţie să poată funcţiona. Proiectul nu este unul uşor pentru că în paralel cu conectarea bazelor de date va trebui să identificăm modul în care amenzile şi gravitatea lor va impacta costul poliţei” a declarat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR.

Inedit sau nu, autorităţile se gândesc că, pentru a păstra un nivel rezonabil al primelor RCA aferente automobilelor, interconectarea bazei de date CEDAM cu cea a Ministerului de Interne să creeze premizele unei noi viziuni asupra profilelor auto din România. „Vom face demersuri ca şi birou şi sperăm că şi autoritatea ne va sustine pe lângă Ministerul de Interne pentru a reuşi să facem conectarea cu ceea ce se numeşte istoricul de amenzi al şoferului . Este foarte important pentru noi ca piaţă să punctăm că putem ajunge la o scădere a primelor doar dacă reuşim să diminuam în primul rând frecvenţa daunelor şi implicit costul lor. Şi asta se poate face doar prin malusarea şoferilor cu un comportament agresiv în trafic. Legea RCA spune în momentul de faţă că asigurătorii pot lua în calcul şi istoricul şoferilor, istoric care se poate obţine doar personal, iar pe viitor ar trebui sa se realizeze electronic”, a declarat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR.

Este una dintre propunerile BAAR care vizează micşorarea costului poliţei de asigurare în funcţie de cât de corect şi disciplinat este şoferul în trafic, si ar putea face parte dintr-o gamă mai largă de propuneri menite sa sprijine siguranţa rutieră.

Sursa: www.economica.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate