Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Anunţ de ultimă oră pentru cei cu maşini DIESEL! România are cei mai scumpi carburanți din Europa Centrală şi de Est!

in Evenimente

Benzina se apropie iar de cinci lei litrul, iar motorina s-a scumpit cu 11%. Cum a crescut puţin cotaţia petrolului, cum au ridicat preţurile şi lanţurile de benzinării.

România a ajuns să aibă printre cei mai scumpi carburanți din Europa Centrală şi de Est. La motorină, de exemplu, plătim mai mult decât spaniolii şi austriecii, care au un nivel de trai de trei ori mai mare decât al nostru. Motorina a ajuns să fie mai scumpă decât în Spania şi Austria. Un litru de motorină s-a scumpit cu 11% în ultimele trei luni, iar benzina s-a scumpit cu 7% din februarie până acum, scrie digi24.ro

Aceasta după ce la sfârşitul lunii ianuarie şoferilor nu le venea să creadă că motorina scăzuse sub 4 lei pe litru. Din păcate situaţia este diferită acum. Chiar dacă benzina se apropie mult mai repede de valoarea de 5 lei pe litru după o scumpire cu 7 procente în ultimele 3 luni, motorina are un ritm de creştere mult mai accelerat: în acelaşi interval de timp s-a scumpit cu 11%

România are unele dintre cele mai mari preţuri la motorină din Europa, arată cifrele Comisiei Europene. Plătim mai mult decât vecinii de la graniţă şi ne uităm cu invidie la cifrele din ţări cu nivel de trai mai ridicat: Austria, Cehia, Polonia sau Spania. Doar în Franţa şi Germania şoferii plătesc mai mult ca noi, dar diferenţa este infimă: numai trei eurocenţi.

Șoferii au opinii împărțite și spun că mai bine merg pe jos sau cu tramvaiul. Un plin a ajuns un lux, spune unul din ei. Soluțiua văzută mde ei este scăderea taxelor. Apropierea graniței se simte. În Arad, la doar 20 de kilometri de graniţa cu Ungaria, preţurile la combustibili sunt puţin mai ridicate. Mai ridicate atât în comparaţie cu cele din ţara vecină, cât şi în comparaţie cu preţurile de la Bucureşti.

Şeful OMV, compania din Austria care exploatează rezervele de petrol ale României, pune variaţia preţurilor pe seama cotaţiilor internaţionale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate