Anunț FĂRĂ PRECEDENT al SUA, la București. Vestea care trimite unde de șoc în întreaga lume

in Extern

Dacă Rusia continuă să încalce Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune (INF), Statele Unite ale Americii sunt gata să ia măsurile potrivite ca răspuns, iar acest lucru include reacție diplomatică, dar și un potențial răspuns militar, a declarat, joi, asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul, verificarea și conformitatea armamentelor, Frank Rose, potrivit Agerpres.

antiracheta_test_arrow_eurasian_defence_ru_65781300

„Dacă Rusia continuă să violeze tratatul, SUA sunt pregătite să ia măsuri potrivite drept răspuns. Acest lucru înseamnă răspuns diplomatic, include un potenţial răspuns militar. Secretatul de stat al Apărării, (Ashton – n.r.) Carter a menţionat unele dintre aceste potenţiale contra măsuri militare în timpul audierii pentru a deveni secretar de stat la începutul anului”, a declarat Frank Rose.

Oficialul american a menționat, însă, că SUA nu a luat încă o decizie privind implementarea unor asemenea opțiuni, dar va face acest lucru după ce se va consulta cu aliații NATO, inclusiv cu România. El a precizat că Washingtonul ia în considerare și „potențiale măsuri economice” pentru a impune Rusiei să revină la respectarea tratatului.

„Nu vrem să intrăm într-un ciclu de acțiune și reacțiune cu Rusia, dar, în același timp, nu vom sta pe margine dacă Rusia continuă să încalce acest tratat foarte important”, a declarat Rose, în cadrul unei dezbateri organizate la Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit acestuia, poziția SUA este că Tratatul INF a servit intereselor strategice ale Statelor Unite, Rusiei și ale aliaților din NATO timp de peste 25 de ani, de aceea el trebuie păstrat pentru menținerea stabilității în zona euro-atlantică.

„Obiectivul nostru este să folosim diplomația pentru a face Rusia să revină la respectarea tratatului, dar, dacă nu fac acest lucru, vom recurge la acțiunile necesare pentru a ne asigura că nu obțin niciun beneficiu militar din încălcarea sa”, a adăugat Frank Rose.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.