Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei: majorări salariale pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar.

in Evenimente

Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu la încheierea negocierilor cu sindicatele

Luna cadourilor aduce majorări salariale pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar. Aceştia vor primi, de la 1 decembrie, lefuri majorate cu 15%.Ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu a spus că odată cu această majorare se va ajunge la o creştere a salariilor dinînvăţământ de 26,7% în acest an. De salariile mărite se vor putea bucura atât cadrele didactice cât şi personalul auxiliar, adică peste 300.000 de persoane, efortul bugetar fiind estimat la 1,7 miliarde lei.

Anunţul a fost făcut luni, la finalul negocierilor de la Palatul Victoria cu reprezentanţii sindicatelor dinînvăţământ, la care au participat inclusiv primul-ministru Victor Ponta şi şeful Finanţelor, Eugen Teodorovici. „Majorările vor fi prevăzute într-o ordonanţă de urgenţă ce va fi promovată chiar luna aceasta” a mai spus ministrul.

Negocierile de luni au avut loc în contextul deciziei luate pe 17 decembrie de către liderii sindicatelor din învăţământ de a amâna discutarea unui calendar al protestelor până pe 10 octombrie când exista promisiunea unui dialog, dat fiind că Executivul urma să aibă date noi privind execuţia bugetară şi astfel putea discuta majorările salariale şi data la care ar fi putut intra în vigoare acestea. La discuţiile de luni, sindicaliştii au dorit obţinerea unei majorări de 15 procente care să intre în vigoare de luna viitoare, în timp ce Executivul dorea să le dea profesorilor doar 10% începând din decembrie. Până la urmă ambele părţi au căzut de acord asupra celor 15 procente cu care ar urma să crească lefurile de la 1 decembrie.

Solicitarea de creştere a salariilor din educaţie a fost transmisă Executivului după ce acesta a hotărât ca medicii, asistentele şi alte categorii de salariaţi din sistemul de sănătate să primească 25% în plus la salarii de la 1 octombrie, înainte de intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării. Vă reamintim că această lege urmează să ajungă în Parlament pentru a fi dezbătută, cel mai probabil în toamnă. Aceasta prevede creşteri salariale în sănătate, educaţie şi administraţie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.