Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Apa de la robinet- otrava lenta

in Sanatate

Apa este esentiala pentru toate fiintele vii, totusi, este deseori  ignorata sau tratata cu sisteme de filtare. Apa este temelia tuturor formelor de viata pe Pamant.

Daca vitalitatea si calitatea apei sunt ata de importante pentru noi, de ce ii adaugam continuu produse chimice si toxine? Tehnologia moderna distruge rapid capacitatile apei datatoare de viata. Suprapopularea, deseurile industriale si agricole, produse chimice contamineaza sursele de apa. Exemple ar fi scurgerile de substante chimice, erbicidele si utilizarea pesticidelor, depozitele de produse chimice, ingrasamantul de azotat si fosfat care afecteaza lacurile si raurile. Apa poarta energie si emite energie.

Apa si sarurile de la robinet

Apa de la robinet nu este buna pentru consumul uman. Este puternic incarcata cu saruri anorganice, aditivi si substante chimice toxice si este o otrava lenta.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt extreme de intoleranti la toxinele si sarurile din apa de la robinet si evita inconstient sa o bea. Cu toate acestea, corpurile lor sunt inca dependente de unele fluide pentru supravietuire, asaca beau bauturi racoritoare, ceai sau cafea pentru a ascunde aroma de apa. Este literlanlemte singura modalitate prin care o pot bea.

Unul din riscurile de a bea apa de la robinet este continutul sau ridicat in minerale, in special saruri minerale. O concentrare de saruri in tesuturile noastre favorizeaza retentia de lichide.

In mod similar, sarurile “conserva” interiorul nostru la fel de efficient ca sic and ar conserva carnea sarata si peste.

Acest lucru determina intarirea si inelasticitatea arterelor. Ambele, lichidele de retentie si rigidizarea arterelor sunt factori majori care contribuie la hipertensiunea arteriala si la bolile de inima. Sarurile se colecteaza in tesuturi din apa de la robinet pe care o bem si din alte surse alimentare. De asemenea, noi nu bem suficienta apa (de orice fel) pentru a le ajuta sa alunece.

Alti poluanti in apa

Multe alte substante chimice sunt adauhate in apa de la robinet, inainte de a o bea. Aceasta include flor si fluor. Fluorul este un nutrient esential, cu beneficii farmacologice recunoscute, care include prevenirea problemelor dentare si de protective a osului in fata osteoporozei induse de fractura.

Fuorizarea apei este practica de a adauga compusi de fuor in apa, in scopul de reducere a cariilor dentare in randul populatiei.

Mare parte din apa potabila provine din trei surse principale:

  • Barajul de apa , la care se adauga clor si Fuorine
  • Ape adanci de foraj, care se adauga apei de baraj
  • Apa solului, care este puternic saturate cu materii in suspensie si dizolva acizii (care ii confera culoarea maron). Pentru a curata aceasta apa, se adauga sulfat de aluminiu, ca un coagulant si poi polielectrolite chimice. Aceasta apa este poi trecuta prin filter de nisip pentru a elimina particulele stabile. Unele substante chimice raman in apa.

 

Aceasta apa este poi adaugata la sistemul de apa.

Deci, avem situatia in care apa noastra este puternic saturate cu saruri minerale inadecvate si cu cantitate mare de subsante chimice adaugate.

Aceasta este o imagine destul de sumbra si adevarul este ca lucrurile nu devin mai bune, ci se inrautatesc. Este clar ca otravim incetul cu incetul planeta noastrasi asta se vede in primul rand in apa pe care o bem.

Deci, care apa este mai buna?

Exista proximativ cinci surse principale de apa pe care le puteti bea. Prima este apa de la robinet si am vazut de ce nu este o alegere minunata. A doua este apa mineral imbuteliata, care poate fi destul de bogata in saruri minerale. Cu toate acestea este destul de pura si este acceptabila, din punct de vedere social, sa fie bauta. Celelalte trei alternative trebuie analizate in detaliu.

Apa distilata

Aceasta este produsa prin clocotirea apei si condensarea aburului. Acesata apa este pura. Ea are, de asemenea, o polaritate negative, ca urmare a procesului de distilare. Datorita puritatii sale, aceasta este, de asemenea un foarte bun absorbant de saruri si alte minerale. Apa distilata  este, prin urmare, foarte eficienta in inlaturarea mineralelor si sarurilor excesive din organism.

Apa deinionizata poate avea orice numar de subsatnte dizolvate, care nu conduc la ioni, dar cu toate acestea sunt prezente.

Apa filtrate este un adevarat rechizitoriu in societatea moderna, dar luand toate lucrurile in considerare, apa filtrate este probabil cea mai buna alegere. Exista mai multe tipuri de filtre disponibile , care include: filtre simple ca carbon sau de osmoza inversa, care produc apa foarte curata, pastrand inca o cantitate de urme pretioase de minerale.

In concluzie, apa de la robinet nu ar trebuie sa fie bauta, folosita pentru gatit sau fabricarea bauturilor. Cu putine exceptii noi ar trebui sa bem foarte multa apa pura de-a lungul zilei.

O cantitate mica ar fi acceptabila, daca incluzi sucuri proaspete in dieta. Apa filtrate terapeutica sau apa de ploaie curata este prima alegere, impreuna cu apa distilata, doar pentru perioade scurte de timp. Majoritatea oamenilor vor observa o imbunatatire considerabila a sanatatii lor, dupa ce vor incepe sa bea portia corecta de apa pura zilnic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate