Apa toxica in supermarketuri! LISTA NEAGRĂ în care apar CINCI MĂRCI cu LIMITE ale parametrilor MICROBIOLOGICI depăşite de MII DE ORI

in Evenimente

„Protecţia consumatorilor” a descoperit o escrocherie cu apă de băut vândută în Bucureşti, în magazine mari. Mai multe sortimente de apă plată vândute în hypermarketuri și supermarketuri au indicatori microbiologici depăşiţi şi de mii de ori. Pur şi simplu între produs şi etichetă nu mai exista nicio legătură. Consumatorii au crezut că beau apă curată şi sigură din punct de vedere microbiologic şi în realitate consumau apă plată mai toxică decât ceea ce puteau să bea de la robinetul de acasă.

61710591

Cinci sortimente de apă de masă şi de izvor, comercializate în hypermarketuri și supermarketuri din București, nu sunt bune pentru consum, întrucât nu respectă indicatorii microbiologici, potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) relateaza evz.ro

Din analizele efectuate, susțin reprezentanții ANPC, au rezultat următoarele neconformităţi:

  • Winny- apă izvor plată, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 1.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 600 faţă de limita prevăzută de 20.
  •  Apa de masă necarbogazoasa Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 20.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 16.800  faţă de limita prevăzută de 20 .
  •  Apa de izvor Calipso, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 14.700, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 3.200  faţă de limita prevăzută de 20 .
  • Apa de izvor plată Izvorul Zânelor, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 2.820, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 104  faţă de limita prevăzută de 20 .
  • Apa de izvor Aqua Queen, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 2.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 900  faţă de limita prevăzută de 20 .

În urmă abaterilor constatate s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman a produselor Apă de Izvor Calipso şi Apă de Izvor Plata Izvorul Zânelor în cantitate totală de 244 l. Celelalte două  sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului.

Astazi, 02 iunie 2014, la sediul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a avut loc o conferinta de presa cu privire la datele controlului control tematic la nivel national pentru respectarea prevederilor legale la comercializarea, prezentarea si publicitatea apelor minerale naturale.
In urma controalelor au fost oprite temporar de la comercializare 184.876 litri si oprite definitiv 100 litri, atat apa plata, cat si carbogazoasa.
Au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale in valoare de 40.600 lei. Controlul este in curs de desfasurare.

Principalele abateri constatate:

– Apa minerala pe a carei eticheta apareau mentiuni de sanatate asociate alimentului ce nu sunt continute de actele normative europene, practic le utilizeaza abuziv – cazul respectivei ape” de 7 ori mai buna”. A fost retrasa o cantitate de 108.436 litri.
– Atribuirea unei ape minerale naturale cu proprietati referitoare la prevenirea, tratarea sau vindecarea unor boli umane sunt interzise. Ele pot fi permise doar daca acestea au fost stabilite in baza analizelor fizico-chimice sau, acolo unde este cazul, a unor examene farmacologice, fiziologice si clinice.
– Comercializarea a trei tipuri de apa de izvor cu trei denumiri comerciale diferite, provenite din aceeasi sursa – cazul a trei produse cu acceasi sursa  vandute cu mai multe denumiri comerciale, contrar preverilor legale. Au fost oprite temporar de la comercializare 74.928 litri de apa minerala.                                                                                                                                             – Comercializarea unei ape minerale care nu se regaseste in lista apelor minerale naturale recunoscute in Romania nici ca sursa si nici ca denumire comerciala; operatorul economic nu a facut nicio dovada ca a obtinut acordul institutiilor abilitate de a comercializa produsul. Au fost retrase temporar de la comercializare 1.512 litri de apa.

Date sintetice:

Control tematic la nivel national privind respectarea prevederilor legale la comercializarea, prezentarea si publicitatea apelor minerale naturale: 26.05.2014 – 06.06.2014
– au fost controlati 265 operatori economici, dintre care 138 cu abateri.
– au fost aplicate 96 de sanctiuni in cuantum de 268.500 lei.

Referitor la articolul publicat cu privire la produsele Aqua Queen,
societatea de consultanta juridica SPRING & CO JURIDICAL & BUSINESS
CONSULTING va comunica atasat, dreptul la replica pe care societatea Aqua
Queen- persoana juridica vatamata in drepturile acesteia in raport de cele
mentionate in cuprinsul articolului, intelege a-l formula in raport de
prevederile legale in vigoare si aplicabile in prezenta speta, cu
solicitarea expresa de a-l publica, respectand toate prevederile legale in
vigoare.

Din partea societatii profesionale SPRING & CO JURIDICAL & BUSINESS
CONSULTING in calitate de reprezentant legal al societatii comerciale AQUA
QUEEN SRL va rugam de asemenea, sa ne comunicati dovada publicarii
dreptului nostru la replica, conform
dispozitiilor legale in vigoare, in ceea
ce priveste articolul

Apa toxica in supermarketuri! LISTA NEAGRĂ în care apar CINCI MĂRCI cu LIMITE ale parametrilor MICROBIOLOGICI depăşite de MII DE ORI


, sens in care va rugam sa ne transmiteti dovada publicarii acestuia.

Solicitarea noastra rezida din dispozitiile legale aplicabile in prezenta
speta iar acestea sunt de stricta aplicare si interpretare, urmand ca dvs.
sa procedati de urgenta la publicarea dreptului la replica aferent
articolelor incriminatoare.

VEZI COMUNICAT AICI

01

02

03

04

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.