Aparat construit in Romania! SUPER TEHNOLOGIA viitorului poate deveni INVENŢIA SECOLULUI

in Articole

România a atras atenţia lumii cu un proiect tehnologic de anvergură.

Scannerul de avioane Roboscan AERIA a fost prezentat la Black Sea Defence & Aerospace (BSDA), organizat în aceste zile la Bucureşti. Aparatul poate scana un avion de linie de până la 50 de metri lungime şi astfel poate identifica obiectele ilegale sau bombele ce pot fi ascunse în structura avionului, conform capital.ro.

“Putem face o radiografie completă, fuselaj şi aripi, la o calitate excepţională, până la 1 mm rezoluţie, pentru a detecta obiecte periculoase, ameninţări cu bombă, arme, contrabandă, diverse lucruri care pot fi ascunse în avion şi care pot fi ascunse şi în cavităţile tehnice ale avionului, acolo unde inspecţia care se face de obicei de autorităţi este foarte dificilă”, a declarat Adrian Bizgan, reprezentant MB Telecom.

De asemenea, scannerul poate acoperi toate avioanele de tip scurt-curier, de tipul celor uzuale care zboară într-o rază de până la 5.000 de kilometri.

“Este un aparat construit în România. Avem şi o fabrică deschisă de curând în Elveţia, care va realiza acest scanner. Preţul este de câteva milioane de euro, în funcţie de opţiuni, de dimensiunile avionului pe care îl poate scana, mai există o versiune care este în construcţie acum şi poate scana cele mai mari avioane din lume, cum ar fi Airbus A380, Boeing 747”, a mai spus  Bizgan.

Există deja două antecontracte semnate pentru acest aparat.

Sursa foto: mbtelecom.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.