Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Aparatul radar al Poliției Rutiere a înregistrat doi cai care pășteau cu peste 100 km/h

in Articole

Toată lumea știe că aparatele radar mai dau greș din când în când, însă întâmplarea aceasta nu are cum să nu treacă neobservată. O șoferiță din Iași a reușit să-și recâștige permisul de conducere în instanța pe baza unor imagini surprinse chiar de aparatul radar al Poliției Rutiere.

Înregistrările au indicat 3 viteze diferite la intervale de doar câteva fracțiuni de secundă. Ba mai mult, judecătorii au anulat sancțiunea după ce același aparat radar a surprins doi cai care pășteau cu 104 km/h.

aparat-radar-cai-768x550

„Chiar dacă este hazliu, caii respectivi staţionau, stăteau pe loc, păşteau. Iar aparatul radar indică 104 kilometri la oră, ceea ce este imposibil, indiferent că erau cai sau orice altceva, atât timp cât nu era niciun obiect în mişcare, nu are cum să arate 104 kilometri la oră”, a declarat Bogdan Muraru, avocat.

Așa cum probabil ați intuit, șoferița s-a ales cu permisul suspendat pentru că circula cu o viteză mai mare decât limita pe sectorul de drum cu pricina. Aceasta a făcut contestație, lucru care a scos la iveală înregistrările de pe aparatul radar.

În afara cailor care pășteau cu 104 km/h, una dintre casele pe lângă care a trecut echipajul era înregistrată cu 79 km/h. După cum probabil ați intuit, echipajul nu a calibrat corect aparatul radar.

„El ia mai multe cadre şi se autoreglează singur, îşi face calculele, înţelegeţi?! Ei probabil n-au făcut lucrul acesta şi atunci nu indica corect. Asta este ideea, vă spun în proporţie de 99 la sută”, a adăugat același avocat.

„Prima oară autoturismul a fost surprins în interiorul aceleiaşi secunde cu viteza de 101 kilometri la oră, ulterior la diferenţe de câteva sutimi de secundă cu 61 de kilometri, pentru ca ulterior în cadrul aceleiaşi secunde să fie surprins cu 91 la oră”, încheie avocatul Bogdan Muraru.

Via | Digi24

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate