Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Apariția unui vapor după 90 de ani in Tringhiul Bermudelor un mister greu de dezlegat!

in Curiozitati

În data de 20 mai, garda de coastă cubaneză a anunțat că a interceptat o navă fără căpitan și echipaj la bord, care se îndrepta spre Cuba. Specialiștii cubanezi susțin că este vorba despre nava SS Cotopaxi, care a fost dată dispărută, în decembrie 1925.

Dispariția navei a fost asociată cu Triunghiul Bermudelor. Cubanezii au depistat prima dată vaporul în data de 16 mai, când au încercat să intre în comunicație cu echipajul navei. Demersurile în acest sens au eșuat, iar câteva zile mai târziu, marinarii cubanezi au putut să pătrundă la bordul navei.

Ei au constatat că este vorba despre un vapor vechi de o sută de ani, care se numește SS Cotopaxi. Evident că la bord nu se găseau marinari. La bordul vaporului a fost descoperit jurnalul de bord Din păcate, nu era nimic consemnat cu privire la incidentul care s-a produs și a dus la dispariția echipajului și implicit a vaporului.

Toate consemnările din jurnal se opresc la data de 1 decembrie 1925. În data de 29 noiembrie, vasul Cotopaxi pleacă din Carolina de Sud spre Cuba. La bord erau 32 de marinari sub comanda căpitanului Meyer și avea o încărcătură de 2340 de tone de carbon. Două zile mai târziu, vaporul a fost dat dispărut.
Ministrul afacerilor externe din Cuba a declarat că se face o anchetă cu privire la acest eveniment și că misterul care s-a creat în jurul Triunghiului Bermudelor trebuie dezlegat, dat fiind faptul că această rută este tot mai ocolită de navele maritime comerciale, situație care afectează Cuba.

Triunghiul Bermudelor (în engleză „The Bermuda Triangle”), cunoscut şi sub numele de „Triunghiul Diavolului”, este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colţuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico şi Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic. Suprafaţa cuprinsă este de circa 1.2 milioane km². Există unele speculaţii cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariţii ale unui număr mare de vase şi aparate de zbor, activităţi paranormale în care legile fizicii sunt violate[necesită citare], puse inclusiv pe seama fiinţelor extraterestre.[necesită citare]

În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite şi alte agenţii citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase şi avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii.

Multe din aşa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atât de misterioase sau neobişnuite la o examinare mai amănunţită, conţinând erori şi fabricaţii care în multe cazuri au circulat şi recirculat timp de zeci de ani.

Triunghiul

Triunghiul cuprinde un coridor al Atlanticului de nord care se întinde de la Insulele din Caraibe de-a lungul coastei Nord-Americane până la statele California de Nord şi de Sud. Pentru a profita de vânturile prielnice, corăbiile în drum spre Europa (după descoperirea Americii) continuau spre nord până în dreptul Carolinelor, înainte de a se întoarce spre est pentru a trece Atlanticul. Acest obicei a continuat şi după inventarea motoarelor cu aburi şi cu ardere internă, ceea ce înseamnă că majoritatea traficului maritim din Atlanticul de nord traversa (şi încă traversează) zona Triunghiului.

Curentul Golfului, o zonă de condiţii meteo volatile, trece prin Triunghi în timp ce iese din Marea Caraibelor. Combinaţia de trafic maritim dens şi vreme nefavorabilă a dus inevitabil la rătăcirea şi pierderea fără urmă a vaselor în timpul furtunilor, mai ales înainte de dezvoltarea tehnologiilor de telecomunicaţie, radarului şi a comunicării prin satelit. Câte un vas se mai scufundă încă, dar rareori fără urmă.

Alte zone renumite pentru caracteristici neobişnuite sunt Marea Diavolului, din apropierea Japoniei şi Vortexul de la Marysburgh (denumit şi „Triunghiul Marilor lacuri”), în estul lacului Ontario.

Triunghiul Bermudelor este o zonă dificil de a fi definită, care acoperă Miami, Puerto Rico și Bermudele.
Reapariția acestui vapor a suscitat interesul lumii științifice și chiar o echipă de specialiști s-a deplasat în Cuba, în vederea dezlegării misterului acestei dispariții.

Legendele care s-au creat în jurul acestei zone sunt multiple. Cu toate că s-au înregistrat multe dispariții de avioane sau vapoare în această zonă, au fost specialiști care au negat cu vehemență posibilitatea producerii unor fenomene paranormale.

Ei considerau că disparițiile sunt cauzate de eroarea umană. Apariția acestui vapor, după 90 de ani de la dispariție, a reluat toate ipotezele care s-au făcut cu privire la aceste dispariții.

Să ne aducem aminte că în anul 1968, cercetătorul Brown a descoperit din întâmplare două piramide uriașe în adâncurile apelor din zona Triunghiului Bermudelor. Mai târziu, grație unui sonar, au putut fi fotografiate cele două piramide, care se află la o adâncime de 2000 de metri, și sunt de două ori mai mari, ca piramidele din Egipt.

disparitii-enigmatice-in-triunghiul-bermudelor

Piramidele par a fi construite dintr-un material care pare a fi cristalul. Cercetările nu se pot efectua dat fiind adâncimea la care se găsesc, în adânc. Nu știm dacă există o legătură între ceea ce se află în adâncul apelor din această zonă și misterioasele dispariții.

Cert este că apariția unui vapor după 90 de ani, va trezi interesul lumii științifice pentru a încerca dezlegarea acestui mister.

Sursa: efemeride.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate