Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Arhiepiscopia Bucureştilor – anchetă internă privind neregulile de la Biserica Batiştei

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   După ce poliţiştii de patrimoniu au constatat că au fost efectuate lucrări neautorizate la Biserica Batiştei din București, monument istoric de interes naţional, Arhiepiscopia Bucureştilor a anunţat că a demarat o anchetă internă.

   Arhiepiscopia Bucureştilor mai precizează, într-un comunicat, că centrala termică a bisericii a fost montată în 2002, fără aprobarea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pe locul pe care funcționa la începutul secolului al XX-lea o sobă folosită pentru încălzirea lăcașului de cult dar că, pentru evacuarea gazelor, a fost folosit vechiul coș, aflat în peretele bisericii încă de la construcția ei în secolul al XVIII-lea arhumentând că, a existat un memoriu tehnic, realizat de un pictor-zugrav restaurator, acreditat de Ministerul Culturii, cu privire la această problemă şi că orificiul utilizat pentru evacuarea gazelor actualei centrale termice a deservit și coșul sobei care încălzea biserica în secolul trecut.

   „Pentru restaurarea integrală a bisericii și, implicit, și pentru remedierea acestei probleme, Parohia Batiștei a inițiat în anul 2014 un proiect în care sunt implicați mai mulți arhitecți acreditați de Ministerul Culturii. Actualul preot paroh, Mihail Arcadius Iliescu, a fost audiat în calitate de martor într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la problema semnalată. Cu privire la situația creată în biserica Parohiei Batiștei, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor a început o anchetă internă„, mai spune comunicatul. .

   Arhiepiscopia Bucureştilor mai precizează că cele trei aparate de aer condiționat, instalate în biserică în anul 2016, nu afectează cu nimic pictura murală.

  Recent, polițiștii de patrimoniu s-au sesizat cu privire la faptul că, la Biserica Batiţtei au fost executate lucrări de intervenţie neautorizată, constînd din montarea a două centrale termice și amplasarea, cu sprijinire pe perete, a conductelor, precum şi a trei aparate de aer condiţionat. (foto: politiaromana.ro)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web