Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Arhiepiscopul Tomisului, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, deţine un hotel cu SPA și centru de slăbit

in Stiri online

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, deţine un hotel cu SPA în Vatra Dornei, prin intermediul unei fundaţii pe care o controlează.

IPS Teodosie Snagoveanu a ridicat, lângă Mănăstirea Dorna Arini, un complex hotelier cu SPA, unde organizează tabere pentru slăbit, transmite KanalD. „Complexul Turistic Procopie şi Elisabeta” a vândut în 2013 vouchere pentru tabere destinate persoanelor care vor să dea jos kilograme. Pentru 10 nopţi de cazare, clientul a beneficiat de o oferta de „doar” 1.060 lei, cu reducere. În oferta se specifică faptul că fiecare client că avea o dietă personalizată determinată de măsurătorile unui kinetoterapeut, folosind aparatul „Nutrisvelt”, şedinţe cu ultrasunete, masaje, saună, băi de ozon, alergare, drumeţii, etc. În ultima zi, organizatorii taberei au înmânat premii primilor clasaţi după criteriul „cine a slăbit mai mult”, în cadrul unei cine festive.

Astfel de manifestări nu au fost accidentale la complexul hotelier cu SPA deschis cu câţiva ani în urmă, în curtea mănăstirii. „Baza de tratament” de la Vatra Dornei a găzduit sute de clienţi care au venit aici fie în scop medical fie doar turistic. Proprietarul de drept al imobilului este „Fundaţia Sfinţii Procopie şi Elisabeta”, controlată de nimeni altul decât Teodosie Petrescu sau IPS Teodosie Snagoveanu, cum mai este el cunoscut.

Povestea apariţiei hotelului în curtea mănăstirii a stârnit un adevărată scandal în presă locală a vremii. În 1999, Teodosie a primit un teren la Dorna Arini, pe care l-a donat bisericii. Aici a fost ridicată o mănăstire cu banii proveniţi din donaţii, suma finală situându-se, se pare la aproximativ 4 milioane euro. În 2003, afacerile mănăstirii s-au extins prin contruirea unui hotel cu 5 etaje, a unui pavilion administrativ aferent hotelului dar şi a unor altor spaţii. 7 ani mai târziu, printr-un act de schimb, mănăstirea i-a cedat lui Teodosie hotelul şi 19 hectare de teren, măicuţele rămânând cu biserica, chiliile, clopotniţă şi jumătate de hectar de fâneaţă.

Sursa: jurnalistii.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate