Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Arsenie Boca a dezvăluit care sunt cuvintele considerate „interzise”. Cuvintele Blestemate pe care nu ai voie să le rosteşti NICIODATĂ

in Religie

Considerat un adevărat izvor de înţelepciune, Părintele Arsenie Boca a lăsat în urmă numeroase învăţături, care au devenit, de-a lungul timpului, literă de lege pentru zeci de mii de români. În acelaşi timp, el a dezvăluit şi care sunt cuvintele considerate „interzise”

Mai exact, în cartea „Învățături ale părintelui Arsenie Boca”, care a fost tiparită cu binecuvantarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, sunt scrise câteva învățături care dau răspunsuri la multe dintre întrebările oamenilor.

Astfel, potrivit acesteia, cuvântul „nebun” este un cuvânt interzis. „Cine zice fratelui său „nebunule” se pedepsește cu matca focului. De ce? Fiindcă și numai simpla alunecare a acestui cuvant n obrazul unui om este în stare a-i desfigureze fizionomia minții.„, se arată în această publicaţie.

Care este motivul!? Ei bine, faptul că vorbele interzise orientează greșit sau dezorientează. Deci, trebuie să fii mai presus de cuvintele oamenilor: să nu te atingă nici lauda, nici ocara din ele. Cuvintele sunt ființe vii, capabile să facă treaba la care au fost trimise. Și fiindcă sunt ființe vii, viață din viață, pe cel care le-a creat ele-l însoțesc până la judecata de apoi, ca niște copii ai lui, cu toate consecințele lor. Mărturisirea lor cu pocăința mai poate schimba situația. Taina pocăinței este o judecată milostivă. Aici, ce oprește aceasta nu mai ajunge la cealaltă. „Zece porunci are înțelepciunea: de 10 ori să taci și o dată să vorbești și atunci puțin”.

Sursa: a1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Religie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate