Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Arta fotografica

in Diverse

Arta exprimă valori estetice. Arta vizuală cuprinde toate artele care se exprimă prin imagine. Ca orice artă, foloseşte mijloace de exprimare cu caracter specific. Imortalizarea momentului necesită limite de calitate.

Importanţa artei vizuale

Imaginea este foarte importantă, ne oferă un cadru clar a ceea ce dorim să asimilăm. Se poate creea imaginea prin fotografie, un spot publicitar, prin propria sa producţie ( audio – video, etc.)
Arta fotografică este o artă care există de 140 ani . (Cadrele video se numesc fotograme). De la foto s-a trecut la film prin cronofotograf, chinefotografie. Artă cinematografică există de 115 ani.
Fotografia este un deschizător de drumuri în arta vizuală. Fără fotografie n-ar fi existat mai nimic în ştiinţa modernă.

• Fotografia de reportaj
• Fotografia de presă.
• Fotografia artistică.
• Fotografia publicitară
• Fotografia ştiinţifică.

FOTOGRAFIA DE REPORTAJ:

-Stă la baza mass-mediei (prin foto- reporter). Abilitatea celui care realizează reportajele este foarte importantă.Acesta terbuie să surprindă ceea ce este interesant, important. Abilitate =/ acreditare.

– a fi abilitat – ţi se acordă încredere;
– a fi acreditat – ţi se acordă temeiul legal.

Fotografiile de reportaj sunt instantanee.

FOTOGRAFIA DE PRESĂ:

-Diferă de fotografia de reportaj prin surprinderea cotidianului în orice moment.(putem surprinde orice)
Presa este – a-IV-a putere în stat deoarece ea formează opinii.

FOTOGRAFIA ARTISTICĂ.
Orice imagine care te încântă poate deveni o fotografie artistică..

FOTOGRAFIA PUBLICITARĂ.
În acest sector fotografia are un imens aport. Nu poate exista publicitate fără fotografie. Este un element de maximă importanţă(ex. – o casă de modă, catalog de prezentare a unor produse, reclamă pentru diverse domenii).

FOTOGRAFIA ŞTIINŢIFICĂ
Fotografi profesionişti specializaţi în realizarea fotografiilor ştiinţifice- trebuie surprinsă realitatea.(ex.- şantierul Naval sau fotografierea unor malformaţii în domeniul medical sau preluarea de pe imaginea video).

Aparatul fotografic cu dischetă- se poate face un număr foarte mare de fotografii,(2,4 sau 5 MB (megabitz).

Nici fotografia şi nici filmul nu pot izola problemele de limbaj artistic de cele tehnice. Fotografia constituie astăzi un limbaj al acestei epoci demonstrând că a şti să vezi e o mare calitate.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate