Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ascosferoza

in Agronomie

Ascosferoza ” puietul vãros ”

Manifestare :larve „mumificate” albe– larve acoperite cu unstrat de culoare albiciasã ; miros de mucegai ; fagurii cu puiet au aspect „în mozaic”( „mumii” albe dispersate ) .Cauza :ciupercaAscosphera apis (existã în fiecare stup) – prolifereazã la umezealã si temperaturi scãzute ; faguriineocupati iarna de albine oferã refugiu pentru Ascosphera apis .

 

Recuperare : ventilatie corespunzãtoare ; restrângereacuibului ; mediul alcalin inhibã dezvoltarea ascosferei – 300 g /stup de var nestins dupã diafragmã ; „prãfuirea” ramelor cu 100 g amestec de 1,25 g Thiabenzadol ( sau 2.500.000 U.I. Stamicinã ) si 0,5 kg zahãr pudrã ; presãrarea cuibului cu 100- 150 g Micocidin si sirop din 1 kg / l Micocidin ori 0,5 ‰ Saprosan .

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Agronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate