Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Asta e ţara în care trăim: Oameni care se prefac bolnavi ca să nu muncească şi medici care dau avize pe bandă rulantă, pentru bani

in Stiri online

O asistentă de la Casa de Pensii Galaţi a fost trimisă în judecată, iar alte opt persoane, printre care mai mulţi medici şi asistente de la Spitalul Judeţean din Galati, sunt anchetate în continuare.

Prejudiciul se apropie de un milion de euro. Procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, au finalizat prima parte a anchetei penale legată de mecanismele prin care s-au falsificat la Galaţi sute de dosare pentru pensionare pe caz de boală şi de încadrare în grad de invaliditate.

Anchetatorii au trimis-o în judecată, vineri, pe asistenta medicală Gabriela Luminiţa Tirim, angajată a Casei de Pensii Galaţi, care este inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În sarcina acesteia, anchetatorii au reuşit să probeze falsificarea a 28 de dosare medicale, pentru care a primit 68 de şpăgi în bani şi produse, în valoare totală de circa 6.500 de euro.

Valoarea totală a şpăgilor este însă mult mai mare, o primă estimare arătând că ar putea fi vorba de o sumă cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de euro.

Procurorii au decis să disjunge din cauza un alt dosar, în care sunt inculpate opt persoane (în majoritatea medici şi asistente medicale de la Secţia 2 Medicală a Spitalului Judeţean din Galaţi), care sunt suspectate de falsificarea a sute de dosare de pensionare, de uz de fals şi de luare de mită. De asemenea, sunt în curs de anchetă penală (pentru dare de mită şi înşelăciune) şi beneficiarii pensiilor nemeritate.

Un raport întocmit de Casa Judeţeană de Pensii Galaţi la solicitarea procurorilor a relevat că în perioada decembrie 2011-mai 2012 (adică în doar o jumătate de an), au fost falsificate nu mai puţin de 446 de dosare de pensie de invaliditate, pe baza cărora s-au plătit pensii necuvenite în suma de 1,3 milioane de lei. În cazul a 65 dintre aceste dosare actele medicale au fost falsificate cu ajutorul unui copiator color, fiind folosite ştampila şi parafa dr. Doina Fedulov.

Ulterior, activitatea de control a fost extinsă şi pentru perioada 2009-2011, prilej cu care au mai fost descoperite alte aproape 800 de dosare cu probleme, prejudiciul total creat  fiind de aproape un milion de euro. Potrivit rechizitoriului, Gabriela Luminiţa Tirim era în centrul unui mecanism elaborat de falsificare a dosarelor, ea uzând de acte false, dar şi de complicitatea unor medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Galaţi, aspect care urmează a fi clarificat în dosarul disjuns.

Procurorii au fost sesizaţi în 2012 chiar de către conducerea Casei de Pensii, care a primit o scrisoare anonimă despre un incident petrecut în 2011 în comuna Rediu, la o pomană. În contextul amintit, după ce s-au îmbătat, patru beneficiari de pensii fabricate cu ajutorul asistentei Tirim au povestit altor persoane cum au dat şpagă „pentru a rezolva cu pensia”.

Sursa: stirilekanald.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate