Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Astăzi, 29 martie este ziua anunțată de Guvernul din Marea Britanie pentru declanșarea procedurii de ieșire din Uniunea Europeană

in Articole/Extern/Stiri online

În urma unui referendum organizat pe 23 iunie 2016, britanicii au votat pentru Brexit. La Londra, seful Guvernului a demisionat și locul de premier a fost ocupat de o femeie, Theresa May, fostă Ministru de Interne până în 2016.
Șefa Guvernului va informa astăzi Parlamentul britanic că Marea Britanie a declanșat articolul 50 al Tratatului de la Lisabona. Conținutul acestui articol este că:”Orice stat membru poate decide retragerea din Uniune în conformitate cu regulile sale constituționale”.
Statul care pleacă din UE și care și-a notificat intenția de a părăsi Uniunea are o perioadă de doi ani de negocieri cu Blocul comunitar prin care să se stabilească ce modalități are pentru retragere și care vor fi relațiile viitoare cu Uniunea.
Theresa May a semnat scrisoarea oficila care reprezintă declanșarea Brexitului, (fiind practic activat Articolului 50) care va fi înmânată în cursul zilei de astăzi președintelui Consiliului European, Donald Tusk.
Se așteaptă ca președintele Consiliului European să facă un anunț că a intrat în posesia scrisorii, iar mâine să pună în circulație, între cele 27 state membre ale UE, a unui proiect de document în care vor fi cuprinse liniile directoare de negociere cu Marea Britanie.
La summitul special din data de 29 aprilie de la Bruxelles va fi adoptată oficial poziția celor 27 de state membre UE.
Potrivit mai multor surse europene este posibil ca britanicii să plătească o sumă de 60 miliarde de euro pentru a ieși din UE. Această sumă reprezintă obligații financiare restante la bugetul Uniunii.
Premierul Theresa May va ține în cursul zilei de astăzi un discurs în Parlament în care va confirma declanșarea Brexitului. (foto:Terra Nova Voice)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate