Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Astăzi Pământul are onoarea să fie salutat din mers de un asteroid de circa un kilometru lățime, denumit 2014-JO25

in Articole/Astronomie

În urmă cu 400 de ani, Pământul a mai avut onoarea să fie martor al trecerii prin apropiere a asteroidului 2014-JO25 care a fost descoperit în mai 2014, de către astronomii de la Observatorul Muntele Lemmon, situat în Munții Santa Catalina, langă Tucson, Arizona.

Asteroidul va fi cel mai mare asteroid care se va apropia de planeta noastră după anul 2004, ajungând la o distanță față de Pământ egală cu aproximativ 4,6 x distanța de la Pămant la Lună( în medie 384.400 de kilometri), adică 1,8 milioane de kilometri.
Asteroidul 2014-JO25, are o lungime cuprinsă între 600 și 1.400 de metri și se deplasează în spațiu cu o viteză de circa 33 de metri/ secundă (73 m/oră).
Cercetătorii de la NASA arată că deoarece trecerea asteroidului în apropierea planetei noastre este la o distanță de peste 1,8 milioane de km, nu există pericolul unui impact cu Pământul.
Asteroidul, deși este uriaș, în prezent este pe partea dinspre Soare a Pământului și nu va fi vizibil indiferent ce fel de telescop optic sau infraroșu avem. Dar cei pasionați de astronomie îl pot zări cu telescopurile obișnuite timp de o noapte sau două, începând din noaptea de 19 aprilie.

Asteroid apocalypse plan (Getty) Near-Earth asteroid, computer artwork.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate