Astăzi sărbătorim 45 de ani de la apariția Intel 4004, motorul revoluției digitale, bunicul tuturor computerelor din lume

in Evenimente/Stiri online
Data apariției primului microprocesor care a schimbat societatea noastră în ultimele decenii, este 15 noiembrie 1971, iar cel care l-a lansat a fost Intel Corporation.
Astăzi, întâlnim acest procesor doar în muzee. El, arată mare și caraghios pentru generația noastră.
 Intel 4004 este primul Central Processing Unit(CPU) pe un singur chip, aparține componentelor MCS-4 și este un procesor de 4 biți cu 2.300 de tranzistoare, care conține ALU(Arithmetic Logic Unic) pentru binar și decimal. Acest prim microprocesor a fost fabricat timp de 10 ani, până în 1981.
  Computerele reprezintă marelele pas spre o democratizare a informației și putem spune că istoria vieții noastre de acum și cea a computerelor de astăzi a fost schimbată de apariția acestui microprocesor.

buzau-4004

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.