Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Atacatorul din Munchen și-a ademenit victimele pe Facebook: ”Era o persoană timidă”

in Evenimente/Extern/Stiri online

Nouă persoane au murit și alte 21 fost rănite în urma atacului din centrul comercial Olympiapark din Munchen. Victimele au fost atrase la locul masacrului cu ajutorul unui cont fals de Facebook. Atacatorul s-a sinucis. Avea doar 18 ani și era cunoscut ca o persoană extrem de liniștită și timidă.

David Ali Sonboly, cetățean german de origine irakiană, a tras necontrolat cu arma în oamenii de pe stradă, care se aflau în fața unui restaurant fast-food, după care a intrat în centrul comercial și a continuat atacul. În total nouă persoane au murit și 21 au fost rănite.

Potrivit autorităților, tânărul de 18 ani era obsedat de arme și atacuri armate, în locuința sa fiind găsite mai multe materiale în acest sens, printre care și jocuri video violente și cartea ”Amok. De ce ucid tinerii”.

David Ali și-a plănuit minuțios atacul, atrăgându-și victimele cu ajutorul unui cont de Facebook, unde a creat un eveniment și a invitat zeci de persoane la mall-ul din centrul Munchen-ului. După atac, tânărul s-a sinucis prin împușcare, în fața polițiștilor.

Pe de altă parte, presa internațională relatează mărturiile celor care îl cunoșteau pe atacator și care se declară șocați de cele întâmplate. David Ali locuia în Munchen de doi ani împreună cu părinții și un frate mai mic. Era cunoscut ca fiind un adolescent extrem de liniștit și timid. ”Nu l-am văzut niciodată furios, n-am auzit să fi avut vreodată probleme cu poliția sau cu vecinii. Era foarte amabil, serviabil. Râdea ca orice om normal (…) Ceva s-a întâmplat în creierul lui”, povestește o femeie care locuiește în aceeași clădire cu familia atacatorului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate