Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Atacurile rasiste în Marea Britanie iau amploare. O româncă povestește despre trupele comando formate de englezi

in Evenimente/Extern/Stiri online

Primele efecte ale ieșirii Marii Britanii din UE se simt pe stradă, în rândul cetățenilor străini, care acuză zilnic că sunt hărțuiți de englezi. O româncă povestește că s-au înființat adevărate ”trupe de comando” care intimidează străinii pe stradă, iar cazurile de rasism cresc cu câteva zeci zilnic.

Oana Gorcea, o româncă de 32 de ani, care lucrează pentru o companie multinațională din orașul Rugby, a povestit că străzile sunt patrulate de niște ”echipe de comando” engleze care au ”misiunea” de a intimida cetățenii străini prin diferite metode ș chiar umilințe. O familie de imigranți a găsit în cutia poștală fecale de câine.

Înainte de vineri (n.r. anunțarea rezultatelor referendumului ), trăiam într-o societate tolerantă (…). Sunt aici de 13 ani, dar niciodată nu am simțit că trebuie să ascund de unde vin. Însă, începând de vineri, lucrurile s-au schimbat complet (…) Echipe engleze de comando se plimbă pe stradă și încearcă să intimideze oamenii care nu sunt albi, care nu sunt englezi”, a declarat Oana pentru AFP.

Peste 100 de incidente rasiste s-au înregistrat în Marea Britanie, numai în ultima săptămână, iar numărul crește îngrijorător de repede. Împotriva acestor fenomene s-a înființat pe Facebook grupul „Worrying Signs”, în care s-au înscris deja peste 12.000 de persoane și care dorește să lupte pentru drepturile oamenilor indiferent de rasă, religie și sex.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate