Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Atena

in Stiri online/Turism

Atena(în greaca modernă Αθήνα, Athina) este capitala Greciei, cunoscând o evoluție glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului și guvernată până în jurul anului 1000 î.Hr. de regi ionieni.
Atena este unul dintre centrele lumii în ceea ce privește cercetarea arheologică. Sunt câteva instituții principale care se ocupă cu cercetarea și valorificarea vestigilor istorice, câteva dintre acestea fiind : Universitatea din Atena și Societatea de Arheologie, care cuprinde câteva muzee. În același timp orașul deține câteva laboratoare, printre care și laboratorul Demokritos pentru Arheometrie. Atena este cunoscută în întreaga lume și ca un pilon al diferitelor conferințe și seminarii pe teme de cercetare.

Cele mai importante obiective turistice din Atena sunt:
Acropole
acropole
Cel mai important și mai frumos templu din Atena numit și „Piatra Sfântă a Atenei”, dedicat inițial protectoarei sale, zeița Atena, domină centrul orașului modern de pe piscul de piatra cunoscut ca Acropole. Cele mai vechi mituri, festivaluri religioase, culte străvechi și câteva evenimente decisive din istoria orașului sunt toate conectate în acest loc sacru. Monumentele Acropole stau în armonie cu așezământul natural. Acropola din Atena a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Agora
agora
Agora a fost centrul vechii Atene, centrul activităților politice, comerciale, administrative și sociale, un centru religios și așezământul justiției. Locul a fost cucerit fără întrerupere în toate perioadele din istoria orașului. A fost folosit ca zonă rezidențială în era neolitica târzie (anul 3000 î. Hr.). La începutul sec. XI, Agora a devenit o zona publică. În urma reparațiilor și restaurărilor, a ajuns la forma rectangulară în sec al II-lea î.Hr.. Reparațiile au urmat în urma atacurilor persanilor în anul 480 î.Hr., romanilor în anul 89 î.Hr. și a slavilor în anul 580 d. Hr.

Templul lui Zeus
templul lui zeus
Templul lui Zeus din Olimp, cunoscut și sub denumirea de Oplympeion, este localizat pe strada Amalias, la 500m sud-est de Acropole si 700m sud de Piața Syntagma. Fundația aparține unui templu ce era închinat tiranului Pisistratus în anul 515 î.Hr. dar lucrările au fost abandonate cand fiul lui Pisistratus, Hippias, a fost îndepărtat de la tron în anul 510 î.Hr.. Lucrările de construcție a templului lui Zeus au fost desfășurate în sec. III d.Hr., în timpul dominației macedoniene, care l-au angajat pe arhitectul roman Cossutius să proiecteze templul.

Alte obiective turistice: Muzeul Național de Arheologie, Muzeul Benaki, Templul lui Poseidon, Muzeul Bizantin, Muzeul de Muzică Populară, Teatrul lui Dionisos, Portul Pireu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate