Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Au nevoie oamenii în vârstă de mai puţin somn? Problema reală a odihnei la bătrâneţe!

in Sanatate

Din studiile efectuate a reiesit ca procentul de somn REM ramane acelasi la batranete, dar cel al somnului profound se restrange. In plus, creste numarul reactiilor de trezire, insa durata necesara de somn ramane aceeasi.

In cazul somnului la oamenii in varsta intervine o problema, caci somnul acestora este influentat de boli, cum ar fi artrita, tinnitus, dureri, dereglari respiratorii in timpul somnului sau/si sindromul Restless-Legs. Si pentru ca aceste boli corporale se inmultesc si se accentueaza in ultima parte a vietii, este dificil sa se obtina o acuratete relativ la datele somnului propriu-zis.

Factorul decisiv care determina calitatea somnului este curba activitatii zilnice. Datorita indispozitilor corporale, oamenii in varsta au adesea un nivel de activitate redus. Prin inmultirea pauzelor de odihna creste si probabilitatea ca ei sa doarma destul de mult in timpul zilei. In felul acesta, nevoia de a dormi in timpul noptii se reduce si somnul devine mai problematic. Acelasi lucru se poate afirma si in privinta timpului alocat somnului, care, de regula, la oamenii in varsta, este prea lung, adica mai lung de opt ore.

Igiena somnului la batranete incepe cu trezire regulate dimineata devreme la aceeasi ora (de exemplu ora 7:00). Daca omul doarme 30 de minute la amiaza, el nu ar trebui sa se culce inainte de ora 23:00. Seara nu trebuie petrecuta intr-un semi-somn in fata televizorului. Cea mai buna igiena a somnului la batranete este totusi o structurare pozitiv-stimulatoare in timpul zilei. Tocmai la batranete si in cazul existentei unei dereglari a somnului o importanta deosebita ii revine sportului. Sportul activeaza corpul, trezeste si duce la o epuizare placuta, insa aceste tipuri de sport trebuie alese cu un pericol redus de accidente.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate