Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Au săpat în stâncă, cu mâinile goale, un tunel lung de peste un kilometru pentru a ajunge la civilizație

in Turism

Acest sat este atât de izolat, încât locuitorii au fost nevoiți să sape un tunel în stâncă pentru a ajunge la civilizație

Un sat din China s-a transformat în atracție turistică după ce povestea spectaculoasă a comunității de aici a devenit virală pe Internet, scrie Daily Mail.

Satul Guoliang este situat pe o stâncă abruptă, la o altitudine de peste 1.700 de metri, pe muntele Taihang, din centrul Chinei.

Tunnel-de-Guoliang-province-de-Henan-Chine-photo-02

Pentru că a readuce comunitatea de aici în contact cu lumea, între anii 1960 și 1972, 13 bărbați au săpat în stâncă, cu mâinile goale, un tunel lung de peste un kilometru și cu o înălțime de 4 metri, până la un drum din apropiere.

Până atunci, singura cale de acces în sat constă într-o alee aproape verticală, presărată cu trepte abrupte tăiate în stâncă.

Shen Mingxin, capul satului la acea vreme, a vândut capre şi plante aromatice pentru a cumpăra ciocane şi unelte de oţel, necesare muncii grele pentru realizarea tunelului.

Acum, comunitatea retrasă de aici numără puțin peste 80 de familii, însă se bucură de numeroși turiști veniți să-i afle povestea. Sursa: Antena3.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate