Au spus ca preotilor le-ar fi fost interzis sa se roage pentru victimele din Colectiv! Anuntul Patriarhiei

in Evenimente

Biroul de presă al Patriarhiei Române a emis un comunicat de presă în care a ținut să facă precizări privind poziția Bisericii în ceea ce privește tragedia din clubul Colectiv.

12108918_946207142100568_7200506146169507185_n

Mai mult, reprezentanții Bisericii Ortodoxe susține că informațiile potrivit cărora preoților le-ar fi fost interzis să se roage pentru victimele din Colectiv sunt absolut false.

„Referitor la ştirea falsă postată despre un presupus preot anonim din judeţul Prahova care ar fi făcut o asociere forţată între tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti şi sărbătoarea de Holloween precizăm:

În aceste zile în care opinia publică din ţară şi străinătate este profund marcată de tragedia petrecută într-un club din Bucureşti în seara zilei de 30 octombrie 2015, considerăm că astfel de dezinformări postate sub protecţia anonimatului sunt iresponsabile şi au rol de manipulare.

Celor care au fost tentaţi să dea crezare unor astfel de dezinformări, precizăm că Patriarhia Română şi-a exprimat compasiunea şi solidaritatea cu familiile îndoliate şi cei aflaţi în suferinţă pe pat de spital în dimineaţa zilei de 31 octombrie 2015. La Sfânta Liturghie din ziua de 1 noiembrie 2015, în biserici şi mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureştilor au fost oficiate rugăciuni pentru însănătoşirea celor răniţi şi de pomenire a celor trecuţi la Domnul. De asemenea, din ziua de 31 octombrie 2015, preoţii de caritate din spitale acordă asistenţă religioasă şi consiliere spirituală celor greu încercaţi în tragedia din Clubul bucureştean.

Regretăm faptul că în astfel de momente în care se impun compasiunea şi solidaritatea cu cei greu încercaţi în urma tragediei din Clubul Colectiv mai sunt persoane care încearcă să incite la ură şi intoleranţă”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Şi preoţii donează sânge

De asemenea, reprezentanţii Bisericii ne oferă puterea exemplului, şi spun că s-au solidarizat pentru această catastrofă.

“Încercăm să împletim rugăciunea cu fapta bună, mai ales în locurile unde au fost internate victimele. Mulţi dintre colegii mei au cunoştinţe printre cei încercaţi acum. S-a decis organizarea unor slujbe speciale în capelele spitalelor unde sunt aceşti tineri şi rugăciunea continuă, inclusiv donarea de sânge”, a mai spus părintele Galeriu.

Mai mult: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.