Austria a anunțat că va tăia alocațiile copiilor români

in Extern

Romanii care muncesc legal in Austria risca sa aiba o surpriza neplacuta: guvernul de la Viena se pregateste sa reduca alocatiile pe care acestia le primesc pentru copii.

Guvernul de la Viena a anunțat că inteționează ca, de la 1 ianuarie 2018, să le taie alocațiile copiilor români ai căror părinți lucrează pe teritoriul Austriei.

În replică, deputatul PNL Daniel Gheorghe a catalogat această acțiune drept „o măgărie fără margini”, dezvăluind că așteaptă un „răspuns ferm” din partea Guvernului Grindeanu.

„Am citit adineauri despre cum controversatul ministru de externe al Austriei, dornic de imagine facilă la orice pas, alături de ministrul muncii din această țară doresc sa taie plata alocațiilor spre copiii cetățenilor români din Austria. Acest fapt ar reprezenta un act grav de discriminare împotriva cetățenilor români din Austria, cetățeni europeni cu drepturi depline și contribuabili la bugetul public gestionat de guvernul de la Viena. Nu mă miră necunoașterea prevederilor europene general valabile de către Sebastian Kurz, dar ceea ce aștept este un răspuns ferm din partea guvernului României la o măgărie fără margini care li se pregătește, de la 1 ianuarie 2018, românilor care trăiesc și muncesc în mod onest în Austria. Trebuie să menționăm și faptul că statul austriac, ex-satelic sovietic înainte de prăbușirea cortinei de fier, este cel mai mare profitor financiar al tranziției economice a României, companii private dar și publice din statul cu capitala la Viena fiind implicate în câteva dintre cele mai dezavantajoase contracte semnate de statul român”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.

Ministrul Muncii din Romania: „E inacceptabil”
Mesajul ministrului austriac de externe, Sebastian Kurz, cu privire la alocatiile acordate copiilor romani este incorect juridic si inacceptabil din punct de vedere politic, considera ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb.

„Am luat act cu surprindere si dezamagire de mesajul exprimat de catre ministrul de externe austriac, cu privire la alocatiile acordate copiilor romani. Masurile despre care vorbeste ministrul Sebastian Kurz, si care sper sa fie doar un gand nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE – principiul antidiscriminare si a celui privind libera circulatie a persoanelor. De asemenea, consider ca, politic, mesajul domnului Kurz este total inacceptabil si incompatibil cu functia detinuta, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislatiei si principiilor europene. Totodata, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relatiilor bilateriale dintre Romania si Austria. Asigur cu toata responsabilitatea ca Guvernul Romaniei vegheaza la respectarea drepturilor cetatenilor romani ca si cetateni europeni si nu va accepta vreo forma de discriminare a acestora’, a declarat Rovana Plumb, intr-un comunicat remis, sambata, AGERPRES.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.