Automobilul fără volan: Şoferul şi pasagerul pot executa comenzi, fără a atinge ecranul

in Articole

Această opţiune nouă permite conducătorilor auto să execute comenzi numai prin glisarea unui ecran din faţă cu degetele .
În acest an, BMW a adăugat opţiunea Gesture Control la noul sedan de lux 7.

Potrivit BMW, AirTouch este o inovaţie care permite afişarea într-un vehicul a unui ecran care va fi asemănător cu un ecran tactil, numai că-i va permite conducătorului să opereze cu el fără a fi nevoie de a-i atinge suprafaţa, scrie descopera.ro.

bmw_21344200

„Această caracteristică împuterniceşte controlul intuitiv al funcţiilor de divertisment, de navigaţie şi de comunicaţii, utilizând gesturi simple făcute cu o mână”, a declarat reprezentantul companiei BMW.

Potrivit dailymail.co.uk, tehnologia înţelege care măsuri de selecţie şi de control urmează să fie solicitate şi le afişează în avans, fapt care-i permite şoferului să rămână concentrat pe drum. AirTouch utilizează senzori care sunt instalaţi chiar deasupra bordului şi în interior. Ei monitorizează atât şoferii, cât şi mişcările de mână ale pasagerilor.

Acesta este un progres semnificativ în comparaţie cu controlul gestual, care poate recunoaşte doar comenzi simple. AirTouch are, de asemenea, un buton ascuns care se află pe marginea volanului.
BMW a declarat că această tehnologie va fi prezentată la demonstraţia Electronicelor de Consum 2016 de la începutul lunii ianuarie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*