Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF) a aprobat tarifele maxime RCA pentru următoarea jumătate de an

in Articole/Economie
Luni, a fost aprobat Raportul de determinare a tarifelor maxime pentru RCA(asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto) de către Consiliul ASF. Polița pentru un autovehicul de transport marfă  cu masa peste 16 tone(camion), deținut de o persoană juridică este de 7.534 lei. În cazul autovehiculelor de transport persoane care au capacitatea de peste 40 de locuri(autocar), prima maximă de asigurare este de 6.600 lei. In cazul autovehiculele care au o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 centimetri cubi, deținute de persoane fizice încadrate în categoria de vârstă 31-40 de ani, tariful maxim al primei de asigurare este de 610 lei. 
 Formula de calcul a prețurilor maxime stabilită de ASF include: frecvența daunelor, dauna medie, daunele întamplate dar neraportate(BNR), inflația daunelor și încărcarea de siguranță, care determină prima de risc, la care se adaugă cheltuielile de achiziție și administrare, fixe și variabile, precum și încărcarea de Bonus/Malus(15%) și cota de profit(1%).  Tarifele stabilite pe baza acestei formule vor fi în vigoare în următoarele șase luni.
 Potrivit legii, tarifele maxime stabilite de ASF, vor fi transmise Ministerului Finanțelor Publice, acesta urmând să le supună aprobării Guvernului.

buzau-rca

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate