Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Autoritatile au facut ACUM anuntul. Ce s-a aflat la doua zile de la moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma

in Evenimente

Hexi Pharma a incheiat contracte, in perioada 2014 – 2016, de vanzare de produse biocide cu 152 de unitati medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, relateaza Agerpres, citand Parchetul General.

„Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, in intervalul 2014 – 2016, Hexi Pharma a incheiat contracte de vanzare de produse biocide cu un numar de 152 de unitati medicale din Romania. Valoarea contractelor incheiate de Hexi Pharma cu aceste unitati medicale – avand ca obiect vanzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectari ale concentratiei substantelor active – este de circa 51 milioane lei”, se arata intr-un comunicat al PICCJ .

Avocata firmei Hexi Pharma, Mihaela Bobe, a fost, marti, la Parchetul instantei supreme pentru a i se aduce la cunostinta prejudiciul stabilit de procurori in dosarul dezinfectantilor din spitale, relateazaNews.ro.  Procurorul general al PICCJ, Augustin Lazar, a declarat ca, in ultimele zile, anchetatorii au ridicat documentele relevante in dosarul dezinfectantilor din spitale, printre care contracte de vanzare-cumparare cu diverse spitale, in baza acestor documente fiind stabilit prejudiciul in cauza.

Procurorul general a mai spus ca, dupa stabilirea prejudiciului, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, urma sa fie chemat de procurori pentru a i se aduce la cunostinta ca este invinuit pentru inselaciune in forma agravanta. Dan Condrea a murit duminica seara, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe drumul dintre Corbeanca si Buiftea, in judetul Ilfov. Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceeasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, in 13 mai, ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de „participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor”.Alexandru Dan Condrea controla sau era actionar in Romania la cel putin sase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depasit 30 milioane de lei in 2014.

Judecatoria Sectorului 5 a hotarat, in 16 mai, ca Hexi Pharma sa nu poata incepe, timp de doua luni, procedura de dizolvare sau lichidare, sa nu instraineze activele, sa nu diminueze capitalul social si sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide. Instanta a admis astfel cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma. In urma acestei decizii, compania Hexi Pharma a renuntat, in 17 mai, la cererea de insolventa pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucuresti, instanta luand act de solicitarea firmei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate