Avantaje și dezavantaje ale unei imprimante 3d profesionale

in Stiri online

Este posibil astăzi ca o companie din producție să poată sa își exercite activitatea cu costuri mai mici și un profit mai mare.

Care sunt avantajele și dezavantajele noii tehnologii

Putem crea structuri mult mai complexe, folosind un echipament profesional mult mai mic. Nu suntem restricționați în nici un fel atunci când folosim imprimante 3D profesionale. În plus, cu ajutorul procesului de prototipare, putem crea, în ziua de azi, structuri complexe într-un mod foarte rapid. Iar atunci când vrem să efectuăm schimbări asupra produsului final, tot ce trebuie schimbat, adeseori, este doar schița 3D. 

Un aspect important este că fabricile nu vor mai trebui să acumuleze un stoc imens, fie că vorbim de materialele folosite sau de produsul final. Toate schițele 3D sunt memorate în Intranet (rețeaua internă a unei companii), iar produsul final poate adopta strategia „just-in-time production”, unde itemul respectiv se va produce doar atunci când un client efectuează o comandă.

Dezavantajele pe care le avem astăzi sunt doar din cauza că tehnologia de printare 3D nu a ajuns încă la apogeu. Dar odată cu scăderea prețurilor, a diversificării tipurilor de material folosite și a continuei evoluții în domeniu, printarea 3D va fi, cu siguranță, noul normal pentru omenire.

A ajuns tehnologia îndeajuns de ieftină?

Indiferent dacă vorbim de companii noi sau preexistente, răspunsul este același. De exemplu, dacă o companie dorește să deschidă o nouă fabrică, costurile inițiale, asociate cu un sistem de imprimante 3D, pot fi semnificativ mai mici, dar acestea pot fi mai mari pe termen lung decât dacă ar opta pentru un sistem de lucru manual. Dar tehnologia începe să se schimbe, iar costurile pentru materiale și pentru toată industria de printare 3D încep să scadă destul de mult. Atât de mult încât multe companii au început deja adoptarea noii tehnologii, dar contează foarte mult și nișa în care acestea fac parte.

Dacă o companie se află la început, costurile unei noi fabrici sunt semnificativ mai mici, atunci când comparăm cu partea opusă. Spațiul folosit nu trebuie să fie atât de mare, iar numărul de angajați va fi mult mai mic, acest lucru fiind extrem de bun mai ales pe parte de logistică. În plus, deși tehnologia nu se află – cel puțin pentru unele nișe – în punctul în care să putem implementa printarea 3D la o scară largă, o fabrică ce are în componența sa foarte mulți angajați tot poate prezenta cheltuieli mai multe, dar și alte probleme. Nu e vorba neapărat de costuri, cu ajutorul automatizării și a dezvoltării industriei tehnologiei de producție, vom avea din în ce mai puține accidente asociate cu locul de muncă. În plus, se vor elimina unele locuri de muncă și se vor crea altele noi mai bine plătite. 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*