Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

AVEM O TARA FRUMOASA! PODUL LUI DUMNEZEU DE LA PONOARELE

in Turism
Un minunat loc de vizitat in Romania, al doilea ca marime in Europa, Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinteana Ponoare isi asteapta turistii. In lume, exista doar trei poduri naturale, dar cel din Romania este singurul pe care se poate circula cu masina, deoarece s-a format ca urmare a surparii tavanului unei pesteri.
blob (1)
Podul lui Dumnezeu este o uriasa arcada din piatra peste care trece soseaua Baia de Arama – Drobeta Turnu Severin. Maretia podul poate sa fie admirata din Crovul Pesterii.De aici putem sa vedem etajele de calcar suprapuse peste care trecerea timpului si-a spus cuvantul erodandu-le.
Privit dinspre Valea Turcului, se poate admira Dealul Pesterii.
Pestera de la Pod sau Pestera Ponoarele are o lungime de 734 metri si este situata chiar sub deal, fiind singura legatura la nivel subteran dintre Zatonul Mare si Zatonul Mic.
blob (2)
In Romania, toate locurile pitoresti au o legenda. Podul lui Dumnezeu, are legenda lui. Se spune ca, dupa ce a ctitorit manastirea Vodita care este situata pe valea raului Vodita la circa 15 kilometri vest de Drobeta – Turnu Severin, cuviosul Nicodim a venit in Ponoare sa ctitoreasca o manastire. Oamenii s-au impotrivit, gandindu-se ca le ia din pamanturi si neavand argumente cinstite, au apelat la o inscenare. Cand cuviosul Nicodim s-a hotarat sa plece deoarece nu era dorit, se pare ca cineva a strecurat in traista acestuia o gaina taiata si un briceag.La iesirea din Baia de Arama,  in locul numit astazi Valea Gainii, Nicodim a fost prins de oameni si batut fiind acuzat ca este hot. Pentru a-l ajuta sa scape, Dumnezeu, printr-o miscare arcuita a mainii i-a construit un pod. Suparat pe localnici, cuviosul a blestemat apa de la Ponoare sa se zbuciume, sa fie fara pesti si sa o inghita pamantul.Blestemul se pare ca s-a implinit.
blob
Cuviosul Nicodim, dupa acest episod trist din viata lui, a ajuns la Tismana  si a ctitorit manastirea care este in prezent un simbol crestin al Olteniei.
Aceasta legenda, este doar una dintre legendele care circula prin zona. Noi, nu putem decat sa-i multumim naturii pentru acest pod, oamenilor pentru frumoasele legende si sa incercam sa vedea ce tara frumoasa avem.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate