Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Avertisment ANRE: ” Centralele termice vor avea viață grea”

in Stiri online

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis un comunicat de presă în care se confirmă că firmele care construiesc locuinţe noi trebuie să vină cu un studiu în care se arată că sunt folosite sisteme eficiente de încălzire, potrivit e-nergia.ro.

Constructorii de locuinţe noi vor fi nevoiţi să arate că au o soluţie eficientă de încălzire înainte să primească autorizaţia de construire, scrie Digi24.

„Referitor la ecoul în media a chestiunii alegerii soluţiei de alimentare cu căldură a unei locuinţe, dorim să facem cunoscut că în această problemă Legea nr. 372/2005, republicată în anul 2016, dispune la art. 9 că  prin certificatul de urbanism emis de autorităţile locale, în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, se va solicita întocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienţă ridicată, în funcţie de fezabilitatea acestora din punct de vedere tehnic, economic şi al mediului înconjurător, ca parte a studiului de fezabilitate obligatoriu a fi depus pentru obţinerea autorizaţiei de construire.”, se arată în comunicat.

“Sistemele alternative enumerate în lege sunt: sisteme descentralizate bazate pe surse regenerabile, sisteme de cogenerare/trigenerare, sisteme centralizate de încălzire sau de bloc, pompe de căldură, etc. Această cerinţă este obligatorie pentru clădirile noi/ansambluri de clădiri de tip  locuinţe familiale, blocuri de locuinţe, birouri, clădiri de învăţământ, spitale, hoteluri, etc.”, mai scrie în comunicat.

Prevederile proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 325/2006 sunt supuse principiilor constituţionale referitoare la neretroactivitate şi nediscriminare, urmărind optimizarea funcţionării serviciului public prin creşterea eficienţei energetice, diminuarea riscurilor privind siguranţa şi sănătatea consumatorilor şi  creşterea calităţii serviciului de alimentare cu energie termică pentru  ca acesta să rămână/să devină atractiv pentru consumatori”.

Sursa: capital.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate