Avertisment! Avertisment! Cine mai scrie asa ceva pe Facebook va avea probleme

in Extern

Companiile Facebook, Google si Twitter au convenit sa stearga de pe paginile lor de internet mesajele in germana care incita la ura in cel mult 24 de ore de la postarea acestora, anunta marti Reuters si AFP.

12369216_10153409797107266_8924128278017407351_n

 

Cele trei portaluri au fost de acord ca in Germania sa respecte legile acestei tari referitoare la mesajele care incita la ura. Gigantii internetului au reactionat astfel la criticile guvernului de la Berlin, care le reprosase ca reactioneaza mult prea lent in indepartarea textelor cu caracter xenofob, relateaza Agerpres.

Pe masura ce criza refugiatilor se adanceste, s-a constat ca manifestarile de extrema dreapta in limba germana devin tot mai frecvente pe Facebook, Twitter si YouTube, iar ministrul Heiko Maas a cerut acestor platforme sa elaboreze un plan de actiune pentru a combate aceste probleme.

Pe viitor, echipe de specialisti germanofoni formati special pentru acest tip de activitate juridica vor examina mesajele internautilor, a declarat demnitarul german. Totodata, se vor crea mecanisme ‘user friendly’ de semnalare a mesajelor care incita la ura in vederea blocarii conturilor de internet ale autorilor acestor texte.

Cel mai citit ziar german, Bild, a publicat in luna octombrie o selectie de mesaje pline de ura contra strainilor si a cerut o reactie din partea autoritatilor de la Berlin, mentioneaza AFP, reamintind ca Germania a primit in 2015 aproximativ un milion de solicitanti de azil si se confrunta cu o recrudescenta a infractiunilor cu caracter rasist.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.