Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Avertismentul oficial al Rusiei: situația în Europa ar putea degenera într-o nouă confruntare militară

in Extern

Ministerul rus de Externe a publicat, luni seara, un comentariu în care reacționează la știrile pe surse care vorbesc despre amplasarea de echipament militar pe flancul estic al NATO sub pretextul desfășurării unor exerciții. Diplomația rusă avertizează că situația în Europa ar putea degenera într-o nouă confruntare militară ce ar putea avea consecințe periculoase.

Avertismentul oficial al Rusiei intervine după ce un general din Ministerul rus al Apărării, Iuri Iakubov, declarase că amplasarea de arme în estul Europei este cel mai agresiv pas al NATO şi al Pentagonului de la sfârşitul Războiului Rece, iar în acest caz, Rusia nu va avea alternativă decât să îşi sporească prezenţa militară la graniţa de Vest, prin amplasarea de tancuri, unităţi de artilerie şi de apărare aeriană.

MAE rus precizează în comentariul său că se referă la informațiile din presa americană, care citează „surse de rang înalt” de la Casa Albă și Pentagon, care vorbesc despre planuri de a desfășura echipament militar pe flancul estic al NATO pentru a desfășura exerciții „pe bază rotațională”. Țările în care acest echipament ar putea fi desfășurat sunt Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Estonia și posibil Ungaria. Aici ar putea fi amplasate 1.200 de vehicule blindate, inclusiv 250 de tancuri și sisteme de artilerie. Aceste arme sunt suficiente pentru a echipa o brigadă de 3.000 – 5.000 de oameni, subliniază MAE rus.

Este de așteptat ca aceste planuri să fie aprobate în scurt timp, mai exact la sfârșitul lunii iunie, la reuniunea miniștrilor apărării din NATO. Aceste informații confirmă că Statele Unite, în cooperare cu aliații lor, urmăresc, se pare foarte serios, să submineze prevederi-cheie ale Actului Fondator Rusia-NATO din 1997, apreciază MAE rus, referindu-se la tratatul semnat la Paris care prevede că cei doi foști adversari ai Războiului Rece nu se mai privesc ca inamici, ci se angajează să coopereze și să creeze o pace durabilă în zona euroatlantică.

MAE rus susține că pretextul unor exerciții pe bază „rotațională” pentru o asemenea desfășurare de forțe nu are consistență. De fapt, atât Washingtonul, cât și capitalele europene spun că sunt conștiente de „amenințarea rusă”, care, în fapt, nu este decât o legendă, afirmă MAE rus. Este convenabil să folosești propaganda pentru a acoperi responsabilitatea pentru o lovitură de stat anticonstituțională la Kiev și pentru un război fratricid în Donbas, acuză diplomația rusă.

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate