AVETI GRIJA, PARINTI! EXISTA PLANTE DE APARTAMENT CARE SUNT UN PERICOL REAL PENTRU COPII.

in Sanatate
Tentatia de a gusta plantele ornamentale din  apartament este foarte mare pentru copiii cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani. Exista plante din care este de ajuns sa se consume 1-2 cm pentru ca situatiile dramatice sa apara.
 
   Enumeram cateva plante de apartament care pot face rau copiilor nostri: 
   LEANDRUL,
   Specialistii ne spun ca aceasta planta de apartament, cultivata de zeci de ani in tara noastra, este foarte periculoasa pentru copii. Este o planta bogata in alcaloizi care actioneaza pe sistemul nervos si pe muschiul inimii si duc la convulsii.
leandrul
 ANTURIUM SAU FLOAREA DE  FLAMINGO
   Nu este bine sa fie lasata la indemana copiilor deoarece prin ingerare produce iritatii dureroase pe toata mucoasa intestinala.
anthurium
   AZALEEA
   Este o planta care contine substante asemanatoare alcaloizilor si poate duce la convulsii, iar daca este ingerata, chiar si o mica cantitate poate sa duca chiar la coma.
azaleea-1427871682
    Sfatul nostru pentru cei care au copii mici, care sunt la varsta la care gusta orice, este sa evite plantele toxice enumerate, dar si: urechea elefantului, diffenbachia, aloe vera, vasc, craciunita, asparagus, crin rosu, trompeta ingerilor, euforbia, muscata, lantana, iuca, ficus.
   Medicii specialisti ne atentioneaza care sunt simptomele in cazul de intoxicatie cu astfel de plante. In primul rand, vomarea din senin poate sa fie urmarea ingestiei unei plante. Si tensiunea copilului trebuie urmarita, deoarece in astfel de situatii este oscilanta.
O a doua grupa de simptome sunt cele ale sistemului nervos: agitatii, halucinatii vizuale, agitatie extrema si convulsii.
   Cei care au animale de companie si le tin in apartament, trebuie sa renunte la plantele toxice, deoarece si la micile necuvantatoare apar aceleasi probleme ca si la copiii nostri..
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.