Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Aveti vecini care au restante la intretinere? Ce trebuie sa stiti

in Evenimente

Parlamentul decide soarta locatarilor buni-platnici din blocurile care au apa taiata. Ce apometre trebuie sa isi puna

apometru - stiri

Camera Deputatilor voteaza marti o serie de modificari la serviciului de alimentare cu apa si de canalizare care sa le faca viata mai usoara bun-platnicilor scrie stirileprotv.ro

Modificarile la legea 241/2006 au trecut deja de Senat, astfel incat deputatii sunt camera decizionala. Ele au fost propuse de senatorul PSD Leonard Cadar si au rolul de a le le oferi cetatenilor posibilitatea de a se bransa individual la sistemul de alimentare cu apa. La ora actuala, legea le permite doar operatorilor de astfel de servicii sa solicite incheierea de contracte, nu si persoanelor fizice.

O alta modificare se refera la posibilitatea ca locatarii bun-platnici din blocurile care au apa taiata ca urmare a restantelor sa se branseze individual, lucru care pana acum nu era permis. „La cererea persoanelor fizice sau juridice, membri ai asociatiei de proprietari, se pot incheia contracte individuale de prestari servicii privind furnizarea apei reci si de canalizare direct cu furnizorul de servicii. In cazul furnizarii apei reci, se va executa racord separat de cel existent al asociatiei de proprietari, conform legislatiei in vigoare aferente utilizatorilor individuali”, se arata in alineatul care va fi votat marti de deputati. Acestia au propus si o modificare prin care se specifica faptul ca achizionarea si montarea contoarelor pentru acesti proprietari este obligatia operatorului sau detinatorului instalatiei publice.

Guvernul a prezentat insa o serie de modificari mult mai ample ale legii, care prevad ca nu se poate trece la contorizarea individuala decat daca acesta se face in toate apartamentele. De asemenea, in varianta Guvernului, montarea, verificarea si inlocuirea contoarelor este platita de locatari si este obligatorie instalarea de contoare cu citire la distanta, adica cele cu transmisie radio, mai costisitoare decat apometrele normale.

De asemenea, proiectul vrea sa elimine situatia in care asociatiile de proprietari nu pot lua decizii privind contractele de apa si canalizare fiindca legea cere ca acestea sa se ia cu unanimitate. In noua varianta va fi nevoie de acordul majoritatii proprietarilor imobilului respectiv.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate