Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Avionul plin cu banii de răscumpărare a membrilor familiei emirului din Qatar a rămas blocat în Bagdad

in Articole/Extern

Un avion cu bani, trimis din Qatar pentru a-i prelua pe prizonierii membri ai familiei regale de la Doha, capturați în Irak, la granița cu Arabia Saudită, în decembrie 2015 în timp ce se aflau la o partidă de vânătoare este blocat de câteva zile în Bagdad.
Despre soarta membrilor familiei regale din Qatar nu s-a știut nimic timp de un an din momentul capturării. În noiembrie 2016 s-a aflat că ei au fost luați prizonieri de o miliție irakiană șiită, Keta’eb Hezbollah.
Negocierea a durat multe luni și sâmbătă a ajuns în Bgdad un avion cu banii de răscumpărare care urma să-i ducă pe cei eliberați acasă, în Qatar.
Aeronava are la bord saci cu milioane de dolari pentru a se plăti răscumpărarea, dar demersul a fost suspendat pentru moment deoarece Keta’eb Hezbollah a cerut evacuarea tuturor locuitorilor care vor să părăsească orașele siriene Fua și Kefraya. Estimativ, circa 30.000 de oameni urmau să fie evacuați.
Evacuarea s-a întrerupt, însă, după atacul sinucigaș de sâmbătă, vizând refugiații din Fua și Kefraya, soldat cu 126 de morți și aproape 300 de răniți.
Evacuările au fost reluate și un înalt oficial irakian, a spus că ostaticii ar putea să fie ținuți până când toți cei care vor să părăsească Fua și Kefraya, vor reuși să facă acest lucru.

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web