Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Aviz favorabil României pentru aderarea în Spațiul Schengen

in Evenimente/Politic/Stiri online

SCHENGENÎn urma unei ședințe a Comisiei Europene desfășurată la Bruxelles, Comisia Europeană a decis că atât România, cât și Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea în Spațiul Schengen.
„Considerăm că Bulgaria şi România se califică pentru accesul în Spaţiul Schengen. Acum, va fi necesară o decizie în unanimitate a ţărilor membre UE”, a declarat pentru presă, Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

Țara noastră încearcă de mai mulți ani să intre în spațiul de liberă circulație, un drept al statelor membre UE.
Până acum Franța, Germania și Olanda s-au opus vehement integrării României în Spațiul Schengen pe motiv că nu sunt îndeplinite toate condițiile tehnice necesare în cele șapte domenii de interes: cooperare polițienească, protecția datelor, consulate, frontiere maritime, frontiere aeriene și frontiere terestre.

La începutul lunii martie, anul curent, premierul tehnocrat Dacian Cioloş a făcut o afirmație dură cu privire la acest subiect: „Nu trebuie să ne milogim, atunci când ne susţinem punctul de vedere”.
După întâlnirea din luna ianuarie cu Dacian Cioloș, președintele Franței, Francois Hollande a declarat că susține aderarea României în Spațiul Schengen.
România speră că 2016 va fi anul decisiv pentru integrarea țării noastre în .

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate