Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Babilon

in Stiri online

318057_705056478_big

Intre vaile fluviilor Tigru si Eufrat s-a dezvoltat cultura mesopo-tamiana.Termenul de Mesopotamia este de origine greaca, insemnand “Tara dintre fluvii” si a inceput a fi utilizat in timpul domniei lui Alexandru Macedon. Primii purtatori de cultura si civilizatie din acest spatiu au fost sumerienii, dupa care au urmat akkadienii,o ramura a triburilor semitice.Acestia din urma au infiintat numeroase center economice si politice intre care Babilon(insemnand “Poarta divinitatii”),Akkad, Kis,Opris etc.

Dupa caderea Imperiului Sumerian,in jurul anului 2000 i.Hr.,civili- zatia si cultura mesopotamiana s-a concentrat in Babilon,oras akkadian din regiunea centrala a Mesopotamiei.Timp de 1700 de ani el a ramas metropola Orientului Mijlociu, unul dintre cele mai frumoase orase ale Antichitatii.

Babilonul a cunoscut o prima ascensiune sub dinastia amorita(1894 –1595 i.Hr.),timp in care a devenit o gigantica metropola.Regele Hammurapi, simbolul acestei dinastii, in decursul unei domnii de 43 de ani a creat statul cel mai puternic din Orientul Mijlociu, statul Babilonia. Epoca sa, in care sunt create celebrele eposuri(Poemul creatiunii, Epopeea lui Ghilgames),este considerate perioada de aur a civilizatiei babiloniene.

Dupa moartea lui Hammurapi, Babilonul va cunoaste apogeul in vremea domniei lui Nabucodonosor al II-lea.Acesta l-a facut sa treaca in legenda,deschizand pagina cea mai stralucita din istoria de 2000 de ani a Babilonului.A construit ziguratul ,prezumtivul model al Turnului Babel.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate