Banii primăriei s-au dus pe ”cafeleala” angajaților. Prejudiciu de 100.000 lei

in Evenimente/Stiri online

Curtea de Conturi reclamă primăriei din Tecuci un prejudiciu de 41.000 de lei, după ce s-a constatat că fostul edil a cheltuit banii publici pe 5 automate de cafea. Alți 61.000 de lei s-au investit în consumabile.

Cele 5 automate de cafea, destinate exclusiv angajaților primăriei, au fost cumpărate la prețuri cu până la opt ori mai mari decât prețul pieței, potrivit actualului primar. De asemenea, întreținerea aparatelor și a stocurilor full de cafea, ceai și capuccino a costat 60.000 de lei într-un an. Angajații primăriei din Tecuci au consumat nu mai puțin de 356 de kilograme de cafea, capucino şi ceai.

„Este, într-adevăr să zic aşa, o grijă pentru angajat, dar trebuie să ne gândim şi la banul public. Vorbim de consumabile de 60.000 de ron, de aparate de cafea de 41.000 de ron. Deci 100.00 de ron achiziţii făcute din banul public,” spune Cătălin Hurdubae, actualul primar din Tecuci, potrivit Digi24.

Curtea de Conturi a fost sesizată, iar aparatele de cafea vor fi scoase la licitație pentru a se recupera prejudiciul.

Pe de altă parte, fostul edil, Daniel-Gerhardt Țuchel, mai este acuzat că a folosit în interes personal câteva autovehicule din proprietatea instituţiei. În plus, o maşină de teren este de negăsit, iar două ATV-uri, cumpărate în luna aprilie cu 28.000 de euro, au deja la bord peste 150 de kilometri. Nu lipsesc nici achiziționările precum mobilier de lux, haine de firmă, cumpărate cu titlul ”de echipamente de protecţie pentru muncitori” Daniel-Gerhardt

„Achiziţionarea acestor ATV-uri sunt convins că a fost făcută în exclusivitate pentru anumită persoană. Echipamentele, lama de deszăpezire, sărăriţele au fost nişte echipamente cumpărate pentru a acoperi achiziţia,” adaugă Cătălin Hurdubae municipiului Tecuci.
Fostul primar nu a avut încă o reacție la aceste acuzații, iar cercetările în acest caz continuă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.