Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bărbat prezentabil la orizont. Dă, Doamne, să aibă minte!

in Stiri online

Bărbat prezentabil la orizont. Dă, Doamne, să aibă minte! e primul gând. Doar că El are simțul umorului bine dezvoltat.

Nu vrem să fie frumos și bogat. Vrem să fie prezentabil și deștept. Să știe ce, când și cum să vorbească.

Nu vrem declarații de dragoste. Nu de-astea: „Draga mea, decât pe tine te iubesc!” sau „Iubit-o ești cea m-ai frumoasă femeie din lume!” sau „Tu ești femeia care o vreau!”.

Un „mi-ar place” strică magia. Ne trântește serios de pământ, chiar dacă plutim pe norul cu femei aproape-ndrăgostite. Chiar dacă are ochii frumoși și pantofii curați.

O virgulă pusă între „noapte bună” și numele nostru este atât de rar întâlnită, încât poate transforma golul mic din stomac într-un crater.

gramatica

Iar dacă trecem cu bine de primele discuții și de primele mesaje, ne gândim cu emoţie la momentul acela periculos în care va fi nevoie în scris de „fi”, „fii”, „ştii” sau „şti”. Greu.

Ce ironie, nu? Bărbații se vor pricepuți la femei, în timp ce noi îi vrem pricepuți la i-uri.

Aici se poate vorbi de compromis. Dacă stăm bine pe norul ăla, probabil vom trece cu vederea un i în minus. Până când îi explicăm zâmbind când e „fii” și când „fi”.

E ciudat că am ajuns să apreciem virgulele bine puse, toate cratimele la locul lor şi fiecare „voiam” auzit în loc de „vroiam”. Dar da, ne plac bărbații cărora le plac cuvintele. Și da, iubirea mai trece din când în când și prin gramatică. Bine­înţeles că asta nu înseamnă nici că o să fugim la primul r în plus sau i în minus, nici că femeile sunt toate bune. La cratimă.

Încă ceva: „mulţumesc” este un cuvânt prea frumos ca să fie înșelat constant cu „ms”, dar asta nu este decât o preferinţă personală.

Articol scris de: Daniela Habără

Sursa: catchy.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate