Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bărbați titani și femei care i-au pus la pământ

in Articole

De la Eva lui Adam, convinsă de diavol să muște din mărul păcatului, femeile și-au câștigat în istorie meritul de a fi considerate puternice, trandafiri frumoși cu țepi, făpturi angelice capabile să nimicească regate. ”Tu nu ştii, dar o femeie este o Himeră, un monstru cu trei forme: chipul său este strălucitor, asemenea unui leu nobil, burta sa este urâtă, asemenea unei capre şi mai deţine şi o limbă veninoasă ca o viperă. Asta înseamnă că o femeie este frumoasă la privit, murdară la atins şi mortală dac-o păstrezi”(Valerius către Rufinus,340, scriitor şi rspectiv istoric latin)

Cea mai celebră femeie este, fără îndoială, Cleopatra. A condus un regat cu ambiție și s-a impus în fața celor mai puternici bărbați ai momentului: Caesar și Marc Antoniu. Ca femeie nu prea frumoasă, dar prea seducătoare, îmbinând calitățile sale și transformându-le în arme fatale, a reușit să domine scena politică a Egiptului.

Dragostea și plăcerea carnală par a fi jugul bărbaților din toate timpurile. Aceste trăiri, pentru care încă nu s-a inventat antidot, au dus la distrugere și moartea a sute de oameni în timpul războiului troian. Frumoasa Elena din Troia a fost răpită de amantul Paris chiar de lângă soțul ei, Menelaus, regele Spartei. Mâniat și lovit în orgoliu regele s-a războit cu vitejie pentru a o recâștiga pe Elena, cu prețul morții a mii de greci.

Pentru prima dată, bărbații au fost descriși ca fiind sclavi ai femeilor în opera ”Paradoxuri” a filozofului Cicero. ”Cum poate fi numit om liber acela care e condus de soţia sa? Dacă nevasta-sa îi dă comenzi, îi interzice ce să facă şi ce să nu facă, sau dacă acel bărbat nu-i poate refuza nimic soţiei, atunci el nu este altceva decât un sclav.”, spunea celebrul filozof.

Pe seama vocii mângâietoare a unei femei s-a pus mare accent în istorie. Gura păcătoasă grăiește cuvinte alese cu o inteligență uimitoare pentru a înlănțui puterea bărbătească, putere câștigată cu sabie și sânge și pierdută apoi în fața unei femei. În zilele noastre lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. ”Femei de fier” bat orgolii bărbătești zilnic. Angela Merkel este considerată ca fiind cea mai puternică femeie a Europei și figura din umbră care influențează deciziile luate de titanii care conduc lumea. De asemeni, Hillary Clinton, odată Prima Doamnă a Americii, care a stat la brațul celui mai puternic om al lumii timp de patru ani, Bil Clinton, astăzi candidează ea însăși la șefia mapamondului, susținută de o echipă mult mai puternică.

De altfel, pentru prima dată în istoria Bucureștiului, o femeie devine primar general, după ce faima de jurnalist și o viață alături de soțul politician nu au fost de ajuns, acum vine să tăbăcească pielea a influenți bărbați politici, după doar patru ani de carieră pe scena politică din România. Cel mai probabil la următoarele alegeri prezidențiale din România vom găsi pe lista candidaților numele primăresei din Capitală, Gabriela Vrânceanu Firea.
Femeile nu sunt niciodată mai puternice decât atunci când se înarmează cu slăbiciunea lor” ( Marie du Deffand)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate