Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Basescu a avertizat… Darius Vâlcov ar fi primit 800 milioane lei de la Bercea Mondial!

in Politic

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, aflat acum în arest la domiciliu, ar fi primit de la Bercea Mondial 800 milioane lei atunci când ocupa funcția de primar al orașului Slatina.

Darius Vâlcov ar fi primit bani de la Bercea Mondial. Interlopul i-ar fi sponsorizat una dintre campaniile electorale. Şi nu au lipsit nici afacerile cu terenuri în Slatina, unde Vâlcov a fost primar, scria B1.ro, imediat după numirea lui Vâlcov ca ministru al Bugetului.

De altfel preşedintele Traian Băsescu a anunţat anterior că, potrivit unor rapoarte pe care le are de la Serviciile de informații, fostul primar al Slatinei ar putea avea anumite probleme.

Interlopul Bercea Mondial povestea în iulie 2009 despre înţelegerile pe care le avea cu proaspătul ministru al Bugetului, pe atunci primar în Slatina. Iar în afacerile imobiliare dintre cei doi, cel care punea condiţii era Bercea Mondial.

„Am fost cu viceprimarul, am cumpărat un teren de la el și de la primar, cu o sumă foarte mare și cu o condiție – luăm terenul dacă ne dați și autorizația de construcție”, povestea Bercea Mondial.

Iar asta nu este tot. Pe bani frumoşi, interlopul ar fi putut obţine chiar şi funcţii în administraţia locală. Astea erau promisiunile. Om al cifrelor, Vâlcov a făcut însă alte calcule. A rămas şi cu banii, şi cu promisiunea. În schimb însă, Bercea a vorbit.

„- La alegeri atunci, i-am dat niște bani, după aia a zis că-mi dă şi mie o funcție.
– Nu mi-a dat nici funcție, nu mi-a dat nici banii. Este o sumă foarte mare, cu un contract la notariat.
– A semnat Gabi Diaconu.
– Au fost amândoi pe mână. Primarul i-a dat un teren vicelui să mi-l vândă mie”, a dezvăluit interlopul.

Suma se regăsește într-un carnețel în care Bercea își ținea contabilitatea împrumuturilor. Însă noul ministru al Bugetului neagă totul şi spune că își va da demisia dacă se va dovedi că a luat un singur leu de la interlop. Acesta a declarat că ar fi avut o singură înâlnire cu Bercea Mondial, când interlopul a intrat peste el într-o conferință de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat încă dinaintea învestirii că, potrivit unor rapoarte pe care le are de la Servicii de informații, fostul primar al Slatinei ar putea avea anumite probleme.

„Nu este vorba de faptul că Darius Vâlcov ar fi urmărit penal. Nu este vorba de așa ceva. Dar sunt o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar pentru care au fost sesizate la diverse parchete și nu se știe când începe sau dacă începe”, a declarat președintele.

sursa: b365.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate