Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bătrână de 70 ani, creștină în Egipt, a fost dezbrăcată și umilită public pentru că fiul ei a trăit o idilă cu o musulmancă

in Evenimente/Extern/Stiri online

Un grup de 300 de musulmani s-au revoltat împotriva creștinilor din Egipt, dând foc la șapte case ale acestora, pe motiv că potrivit unor zvonuri, un bărbat creștin și căsătorit, a încălcat legile sfinte trăind o idilă cu o musulmancă. În lipsa făptuitorului, acesta părăsindu-și domiciliul împreună cu soția, mama bărbatului, o bătrână de 70 de ani, a fost dezbrăcată și umilită în public.

Au ars casa și au intrat înauntru și m-au scos afară, m-au aruncat în față casei și mi-au rupt hainele. Eram ca atunci când mama m-a născut și țipam și plângeam„, a povestit femeia după incident. Biserica Ortodoxă Coptă și autoritățile egiptene au deschis o anchetă, până acum fiind arestate cinci persoane, iar procurorii au dispus arestarea altor 18 indivizi.

Egiptenii respectă anumite legi oficiale și radicale în ceea ce privește adulterul. În timpul scurtului mandat al preşedintelui egiptean Mohamed Morsi, Frăţia Musulmană şi radicalii salafiţi au promulgat mai multe legi aspre în acest sens. Femeia adulteră în special este pedepsită aspru și umilită în public, în timp ce bărbatul poate cere divorțul. Chiar dacă a treia persoană implicată nu este de religie musulmană, prin simpla coabitare în Egipt trebuie să respecte legile radicale și de asemeni, să suporte consecințele adulterului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate