Belgia sub ASEDIU! Atmosfera de razboi in Bruxelles. Metrou inchis, meciuri si concerte anulate

in Extern

Capitala Belgiei este, sambata, in alerta maxima de terorism. Autoritatile belgiene au avertizat populatia ca amenintarea in Bruxelles este „iminenta”.

Nivelul alertei a fost ridicat de la 3 la 4, foarte grav, iar circulatia metroului bruxellez a fost sistata. In restul tarii, nivelul de alerta a ramas neschimbat, 3.

Autoritatile au cerut populatiei sa evite „locurile cu concentrare masiva de persoane”, citand „concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, transportul in comun”, precum si zonele comerciale foarte frecventate.

Belgia a ridicat la maxim nivelul sau de alerta terorista pentru capitala Bruxelles din cauza ‘unui risc de atentat cu arme si explozibili’ in mai multe locuri, a declarat sambata premierul belgian Charles Michel, transmite AFP.

Seful guvernului a invocat sambata, intr-o conferinta de presa, „riscul unui atentat comis de indivizi cu arme si explozibili in mai multe locuri din capitala” pentru a justifica trecerea la nivelul 4, maxim, al alertei teroriste pentru toata regiunea bruxelleza, pentru aeroportul din Bruxelles, precum si la Vilvorde, o comuna din Flandra de unde au provenit mai multi tineri care s-au radicalizat.

Potrivit The Guardian, intr-o suburbie locuita de imigranti arabi au fost gasite depozite de arme si explozibili. Bruxelles arata acum ca o baza militara, cu blindate si soldati inarmati pe strazi.

https://twitter.com/ZaprudskyOU/status/668024555370389504/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Concret, toate statiile de metrou au fost inchise sambata in capitala belgiana, iar numeroase adunari si mari evenimente urmeaza sa fie anulate, dupa ce Belgia a ridicat la maxim nivelul de alerta terorista la Bruxelles. Un concert al interpretului francez Johnny Hallyday prevazut pentru sambata seara la Bruxelles a fost astfel anulat din cauza unor amenintari teroriste.

bruxelles2

Premierul Charles Michel a reunit sambata Consiliul National de Securitate. „Avem suficiente elemente pentru a estima ca amenintarea este precisa si iminenta”, a afirmat ministrul de externe Didier Reynders. La intalnire au fost de asemenea prezenti ministrii de interne, Jan Jambon, al justitiei, Koen Geens, si al economiei, Kris Peeters.

bruxelles3

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.