Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Beneficiul increderii: influenta

in Filozofie

Cand castigi increderea oamenilor, incepi sa castigi confidentialitate, si aceasta este una din cheile influentei. Presedintele Dwight D. Eisenhower isi exprima parerea despre acest subiect in felul urmator:

Pentru a fi un conducator, un om trebuie sa aiba cine sa il urmeze. Iar pentru a avea cine sa te urmeze, trebuie sa ai increderea acelor oameni. Mai mult, calitatea cea mai improtanta a unui conducator este fara discutie integritatea. Fara ea nu este posibil nici un succes, nu are importanta daca este intr-o organizatie, pe terenul de fotbal, in armata sau la birou. Daca asociatii cuiva constata ca acesta nu este integru, el nu va mai reusi. Invataturile si actiunile lui trebuie sa se potriveasca cu ale fiecaruia. Prima mare necesitate este integritatea si scopul inalt.

Cand oamenii incep sa aiba incredere in tine, nivelul tau de influenta creste. Si acesta este momentul cand vei incepe sa ai un impact asupra vietilor lor. Dar este si momentul in care trebuie sa fii atent pentru ca puterea poate fi un lucru periculos. In majoritatea cazurilor, cei care vor putere, probabil ca n-o vor avea, cei carora ea le place probabil ca o exercita din motive proaste, iar cei care-si doresc cel mai mult sa o detina nu inteleg ca aceasta este doar temporara. Dupa cum spunea Abraham Lincoln, “Aproape toti oamenii pot face fata adversitatilor, dar daca vrei sa testezi caracterul unui om da-i puterea”.

Putini oameni din lumea de azi au o putere si o influenta mai mare ca a Presedintelui Statelor Unite, George Bush, dar al patruzeci si unulea presedinte al natiunii are convingeri puternice despre putere si avertizeaza: “Foloseste puterea sa-i ajuti pe oameni. Pentru ca primim puterea nu pentru a ne atinge scopurile, nici a face un mare spectacol in lume sau a ne cladi un nume. Exista doar o singura utilizare justa a puterii, si aceasta este aceea de a-i servi pe oameni”. Pentru a-ti tine ambitiile in frau si a-ti focaliza influenta in a-i ajuta si servi pe ceilalti, puneti periodic aceasta intrebare: Daca intreaga lume ma urmeaza, lumea va fi mai buna?

In cele din urma, iti poti plia actiunile in conformitate cu principiile tale sau principiile in conformitate cu actiunile ce le intreprinzi. Este chiar alegerea pe care trebuie sa o faci. Daca vrei sa devii o persoana cu influenta, mai bine alege calea integritatii pentru ca toate celelalte drumuri duc in final la ruina.
Pentru a deveni o persoana integra, trebuie sa te intorci la baza. Trebuie sa faci unele alegeri dure, dar va merita.

Supune-te onestitatii, demnitatii si confidentialitatii
Integritatea incepe cu o decizie specifica de constiinta. Daca astepti pana la un moment de criza inainte de a-ti stapani scaparile de integritate, te pui in pozitia de a pierde. Alege si traiesti dupa un cod moral strict incepand chiar de azi, si hotarastete sa urmezi aceasta cale indiferent de ceea ce se intampla.

Decide inainte de a sosi momentul ca nu ai nici un pret.
Presedintele George Washington considera ca “putini oameni au virtutea de a rezista celei mai mari ispite”. Unii oameni pot fi cumparati pentru ca n-au reusit sa-si rezolve problemele financiare inainte de momentul tentatiei. Modul cel mai bun de a te feri impotriva unei brese de integritate este sa iei astazi decizia sa nu-ti vinzi integritatea: nici pentru putere, revansa, mandrie, sau bani – indiferent de cati ar fi acestia.

Major in lucruri minore

Lucrurile mici ne fac sau ne distrug. Daca-ti depasesti linia valorilor – fie ca este cu un inch sau o mila – esti totusi in afara granitelor. Onestitatea este un obicei pe care-l cultivi facand totdeauna lucrul potrivit, zi de zi, saptamana de saptamana, an de an. Daca persisti in a face totdeauna ceea ce trebuie in orice caz minor, esti desigur mai putin inclinat sa-ti pui intrebari etice sau morale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Filozofie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate