Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bermeja. Misterul insulei dispărute fără urmă. Guvernul american acuzat că a scufundat-o

in Articole

Insula Bermeja figurează pe hărțile din anii 1700 ca o mică pată de uscat aflată în apropierea coastei nord-vestice a peninsulei Yucatan și unde se estimează că ar exista zăcăminte de petrol. În încercarea de a explora zona, insula nu mai este de găsit. Unii cercetători dau explicații științifice, alții au acuzat Guvernul SUA că au scufundat-o în încercarea a deține monopolul bogățiilor din Mexic.

Insula fantomă, Bermeja, se află în mijlocul golfului situat între apele teritoriale ale Statelor Unite și ale Mexicului, după cum hărțile și mai multe documente istorice precizează. Aici s-ar afla importante zăcăminte de petrol. Cu toate acestea, echipajele marine trimise să exploreze insula nu au găsit-o niciodată. Deși inițial s-a considerat că este vorba de o eroare cartografică, pe marginea misterului au luat naștere mai multe teorii, mai ales că în anul 1997 președintele Mexicului, Ernesto Zedillo și omologul său din acea vreme, Bill Clinton, au inițiat negocierile pentru delimitarea spațiului din Golful Mexic.bermeja.jpg2
Tot atunci au fost inițiate fără succes și primele expediții către insula Bermeja și tot atunci SUA a obținut prin tratatul cu Mexic, controlul absolut în regiunea Hoyo de Dona, aceasta fiind foarte apropiată de insula fantomă. Mulți cercetători au făcut investigații de-a lungul timpului, însă fără succes. Dacă unii susțin în continuare că este doar o greșeală cartografică și că insula nu a existat niciodată, cei mai mulți sunt de părere că Guvernul american au scufundat bucata de pământ pentru a ajunge să dețină controlul în zonă.bermeja

Jaime Urrutia, cercetător în cadrul Institutului de Geofizică din Mexic, susține că doar o bombă de hidrogen ar Putea să facă să dispară o insulă, ceea ce este puțin probabil că SUA ar fi apelat la o astfel de metodă. Științificul este de părere că insula Bermeja a dispărut sub valuri de-a lungul timpului, cel mai probabil din cauza unui cutremur.

Cercetătorii continuă și astăzi căutările și iau în calcul și varianta unei greșeli de cartografie în ceea ce privește poziționarea insulei. În acest sens, Elias Cardenas, liderul Comitetului Martim Mexican, susține că mai există doar patru puncte geografice în Golful Mexic unde ar putea exista insula Bermeja.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate