Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bill Gates cere taxarea roboților dacă aceștia ocupă locurile de muncă ale oamenilor

in Curiozitati

Dacă roboții iau locurile de muncă ale oamenilor, atunci roboții ar trebui taxați, consideră miliardarul american Bill Gates, potrivit EvoNews.com.

Acesta spune că dacă tot mai puțini oameni vor avea locuri de muncă, atunci tot mai puțini oameni vor plăti taxe, iar acest lucru devine deja o problemă deoarece prin intermediul impozitelor și taxelor se finanțează școlile, drumurile sau departamentele de pompieri din întreaga lume.

Bill Gates are o idee despre cum să fie finanțat acest deficit: roboții care preiau locurile de muncă ale oamenilor să cotizeze la stat propriile taxe. ”În acest moment, un lucrător face, să zicem, o muncă de 50.000 de dolari (pe an – n.r.) într-o fabrică, venit care este taxat prin impozitul pe venit, contribuțiile sociale, toate acele lucruri”, spune Gates. ”Dacă un robot vine și face același lucru, te gândești că ar trebui să taxăm robotul la un nivel similar”, mai spune miliardarul.Pe de altă parte, Bill Gates spune că automatizarea va da oamenilor mai mult timp la dispoziție pentru alte activități, precum acte de caritate ca îngrijirea bătrânilor, a copiilor cu nevoi speciale sau o edcucație mai bună în clase mai mici. Numai că aceste activități sunt realizate de către lucrători umani și nu ai cum să renunți la impozitul pe venit.

Banii pentru aceste activități sociale ar veni din economiile pe care companiile le vor face prin faptul că nu trebuie să plătească atâția muncitori. Jumătate dintre locurile de muncă ale oamenilor sunt vulnerabile și ar putea fi înlocuite de către roboți, potrivit unui raport realizat de către compania de consultanță McKinsey și dat publicității în luna ianuarie.

Acest lucru înseamnă 15.000 de miliarde de dolari la nivel global și 2.700 de miliarde numai în SUA. Totuși, raportul arată că acest lucru s-ar întâmpla în 2055, plus sau minus 20 de ani. Pentru o perioadă mai apropiată, Forumul Economic de la Davos estima anul trecut că 7,1 milioane de locuri de muncă sunt amenințate de către roboți. Sursa: Vocea.Biz

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate