Binomul „Coldea și Codruța” este comparat de Tăriceanu cu „binomul comunist Ceaușescu și Lenuța”

in Articole/Politic/Stiri online

Aflat sâmbătă la Congresul ALDE, Copreședintele Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul discursului său, a arătat că: „Având avantajul vârstei îmi amintesc că în anii ’90 tinerii erau cuprinși de o atitudine feroce împotriva binomului din perioada comunistă Ceaușescu și Lenuța. Acum am văzut cu stupoare, nu mi-a venit să cred când am văzut mulți tineri susținând binomul Coldea și Codruța.” și că acești tineri nu înțeleg „pericolul încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor, pentru că spre deosebire de tinerii anilor 90 nu au trăit experiența traumatizantă a comunismului”. El a mai arătat că vina lor este că: „Nu am găsit metodele de a comunica eficient cu noua generație de tineri și am lăsat ca dezamăgirea lor să fie manipulată și manevrată de oameni fără scrupule. Și i-au folosit pe acești tineri ca masă de manevră”.
Călin Popescu Tăriceanu a amintit în discursul său că era”riscant” în 2014 să fii liberal autentic sau „cel puțin nu era la modă” și că”La modă era să închizi ochii la abuzuri. Dacă criticai abuzurile instituțiilor de forță însemna automat că ești un politician corupt și că ești împotriva justiției. Ca să vorbești despre protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor în 2014-2015 era o dovadă de radicalism politic. Ca să fii liberal autentic în 2014-2015 și să susții scăderi de taxe și încurajarea capitalului autohton era considerat o dovadă de iresponsabilitate.”
El a mai arătat că:”În 2015 am decis împreună să formăm ALDE, singurul partid liberal din această țară. Împreună am luptat pentru drepturile și libertățile cetățenilor”
Partidul Alianța Liberalilor și Democraților din România(ALDE) s-a format la 19 iunie 2015, când delegații care au participat la Congresul extraordinar de fuziune dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) au votat, în unanimitate, programul politic al partidului ALDE, statutul partidului nou format și protocolul de fuziune al celor două partide, PLR și PC.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.